A Jókai Színházban nem feledkeznek el a gyerekekről. 2016 decemberében, Mikulás napja előtt ‒ ahogy az már náluk lenni szokott ‒ most is új mesejátékot mutattak be a legkisebbeknek. A darab titokzatosan hangzó címe: Nyolckor a bárkán. A szerzője egy német író, Ulrich Hub.

Ezt a mesejátékot egy németországi színházban játszották először tíz évvel ezelőtt. Azóta számos színház a műsorára tűzte szerte Európában, és mindenütt nagy sikert aratott. Már könyv is készült belőle.

 

     

 

S hogy miről szól? Három pingvinről. De még inkább a barátságról, hűségről, felelősségről. Három pingvin ugyanis nem juthat föl Noé bárkájára, mert minden fajból csak egy pár kap ingyenjegyet, hogy megmeneküljön az állandó eső s a készülő özönvíz elől. A bárka nyolckor indul. Mit tegyen a három jó barát pingvin? Hogyan döntsenek? Melyikük maradjon le a hajóról, s hogyan utazzon el a másik kettő, ha tudván tudja, hogy társukra a biztos pusztulás vár?

Komoly, nagy kérdésekkel kell megküzdeniük a pingvineknek. A darab mégis vidám, már csak a sok zene, ének és tánc miatt is, hiszen zenés mesejátékról van szó. Egyszóval a siker Komáromban is biztos, a pingvinek játéka a Jókai Színház nézőinek is biztosan tetszik majd.

 

Jó szórakozást! Találkozzunk a színházban!