Mikulás a Marcelházi Iskolában

 

Készültek és már vártak bennünket a marcelházi iskolások. Éppen Mikulás-napot tartottak, nagy volt hát az izgalom a sok program és a Mikulás várása miatt is, amikor náluk jártunk 2016. decemberben.

Mi a -könyveket vittük el nekik: Dénes György verseskötetét –  ami egészen friss, szinte még meleg volt akkor (nem sokkal előbb készült el a nyomdában) – és A földönkívüli kislányt, Balla Margit mesekönyvét.  A gyerekek rajzokat hoztak, a saját munkáikat – ajándékul és szeretettel a -olvasóknak. Néhány rajzot itt is megcsodálhattok. Valamennyi rajz iIlusztrációnak készült Gyuri bácsi valamelyik verséhez.

 

     

 

     

 

     

 

     

 

Mind nagyon jól sikerült, különösen a Mi van a padláson? című vers illusztrációi. Valaki még autót is rajzolt a pókok és kolbászok közé a padlásra. Aztán jót beszélgettünk mindenféle csodás lényekről, földönkívüliekről, angyalokról, Mikulásról.  Legvégül pedig Margit felolvasott egy részletet a földönkívüli kislányról szóló mesekönyvéből. Egyszóval jól éreztük magunkat Mikuláskor Marcelházán, az iskolában.