Angol lecke Géza gólyával 32. rész

Ősszel sok a munka a kertben, be kell takarítani a termést. Géza gólyának a barátai is segítenek, hiszen ilyenkor aztán tényleg van tennivaló. Munka közben almát esznek és diót ropogtatnak, beszélgetnek és persze angolul is tanulnak. Nézzünk hát be hozzájuk a gyümölcsöskertbe, és tanuljunk mi is angolul Gézával és a barátaival!

 

 

A hangos szótár eléréséhez kattints ide!


Mi kerül az üres kosárba, mi a vödörbe és a ládába? Nyomtasd ki a képet és mindegyikbe rajzold bele a megfelelő termést!

 

 

A munka végeztével Géza és barátai gesztenyefigurákat készítenek. Hány darab gesztenyére és pálcikára van szüksége Gézának a gesztenyefiú elkészítéséhez? Mennyit használ el Emma a pók és mennyit Robi a malacka figurájához? Nyomtasd ki a képet és egészítsd ki a mondatokat! A számokat betűvel írd ki! Ne felejts el neved adni a figuráknak!

 

 

Vita kerekedett Géza diákjai között. Sarah szerint az ősz szó angol megfelelője a FALL, a többiek viszont úgy tudják, hogy az ősz angolul AUTUMN. Géza gyorsan közbelépett és elmagyarázta, hogy az angliai angol és az amerikai angol szókészlet esetenként eltérő. Angliában most AUTUMN van, Amerikában pedig FALL. Néhány hasonló szópárt is említett még. Te is tudsz ilyeneket? Nyomtasd ki a képet és írd az utolsó oszlopba!

 

 

Szigeti Éva


Orbán Orsolya rajzai