Géza gólya barátja, Emma kacsa írni és olvasni tanul. Bizony ez nem könnyű feladat, de Géza segít neki a gyakorlásban. A jól végzett munka után pedig jöhet a megérdemelt kikapcsolódás. Délután Emma a tópartra indul horgászni. Kísérjük el mi is és lássuk hogyan telik a napja és hogy megy neki a pecázás! 

  

 

A hangos szótár eléréséhez kattints ide!

 

Jól nézd meg az angol ábécét! Ugye, ismerős? Ha a magyar ábécé betűit jól ismered, az angol se fog gondot okozni. A képek alá írd le a tárgyak angol megnevezését, majd számozással állítsd a szavakat ábécérendbe!

 

 

Emma kacsa horgászni megy a tópartra. Segíts neki! Halászd ki a betűket a tóból! A piros betűket tedd a piros, a zöldeket a zöld vödörbe stb. Ha megfelelő sorrendben helyezed el a betűket, minden vödörben lesz egy angol szó. Minden vödörben lesz egy nagybetű, ez a szó kezdőbetűje. Írd a szót a vödörhöz! Keresd meg szavaknak megfelelő képet!

 

 

Egy ház sok mindenre jó. Az angol HOUSE szóval például sok további szót lehet alkotni. Nem is nehéz, csak egyszerűen írd mellé a másik szót. Próbáld kitalálni az új szó jelentését, majd kösd össze a megfelelő rajzzal!

 

 

Szigeti Éva

 

Orbán Orsolya rajzai