Nem volt egyszerű helyzetben a zsűri 2018-ban a Tompikán, hiszen nagyon sok versenyző, szavaló, prózamondó és verséneklő előadását kellett értékelnie, közel kétszázat, ami rekordnak számít a seregszemle történetében.

No de ne féltsük a zsűrit, jól felkészült szakember volt valamennyi tagja! De felkészültek ám a versenyzők is a jól megválasztott szövegekkel, mesékkel, versekkel, énekekkel. Így végül is a három nap április legvégén jó szórakozás, játék volt mindenkinek Rimaszombatban, zsűritagoknak, versenyzőknek, nézőknek egyaránt. (Talán csak az anyukák és a felkészítő tanító nénik és bácsik izgultak egy kicsit, ki tudja, miért, de hát ezt engedjük meg nekik.)

 

     

 

Rengeteg volt a díj, mindenki kapott valamilyen besorolást és mellé jutalmat, ajándékcsomagot. Volt fesztiválújság, a Rikkancs, ami újításként az idén még azt is közölte, hogy ki milyen mesével, verssel versenyez. Volt bőven kísérőprogram; Janikovszky Éva emlékkiállítás,  az Árgyélus Színház meseelőadása, bábos és kézműves foglalkozások. S ki ne felejtsük, mert ez is lényeges: barátkozni is lehetett.

 

     

 

A 27. Tompika eredményei ide kattintva tekinthetők meg.

 

Pósa Homoly Erzsó fotói