2018 májusában a 7mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű mesevetélkedő magyarországi nagydöntőjén, Szegeden intézményünk, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda két csapata képviselte a Felvidéket.

A több hónapon át tartó versenyen a gyerekek fordulóról fordulóra egyre több mesével ismerkedtek meg, így a feladványok helyes megfejtéséhez immár 16 mese alapos ismeretével juthattak csak el. A csapatoknak illusztrációt is kellett készíteniük kedvenc meséjükről, amellett villámkérdések, keresztrejtvény, játékos próbatételek várták őket, akárcsak a mesében.

 

  

 

Az olvasóvá nevelésnek remek eszköze ez a vetélkedő, iskolánk 2-4. osztályos tanulói minden évben részt vesznek rajta. A pedagógusoknak a fordulók során lehetőségük nyílik arra, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsék az olvasás iránt, megszerettessék velük a mesét, fejlesszék a szókincsüket, és nem utolsó sorban a csapatban munkálkodás örömét is megismertessék velük.

A kitartó munkának meglett az eredménye, a Kalandorok csapata (Nagy Bernadett, Papík Zsóka, Varga Katalin) 2. helyezést, a Tökmagok csapata (Gerasimov Sebastián, Kecskés Bence, Lelkes Márk, Molnár László) 1. helyezést érte el  vetélkedőn.

 

Sátor Tímea, pedagógus