7mérföldes csizmában mesevetélkedő Diósförgepatonyban

 

2019. április 2-án újra összemérték jártasságukat a mesék világában a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola tanulói. A 7mérföldes csizmában mesevetélkedő 4. fordulójának területi versenyére a helyi művelődési házban került sor.

Nyolc iskola 11 csapata mérkőzött. Tíz mese alapos ismeretére volt szükség ahhoz, hogy mind a hét feladatot sikeresen meg tudják oldani a gyerekek. A feladatok közt villámkérdések, keresztrejtvény, igaz- hamis játék is szerepelt.

 

  

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola mindkét csapata jól vette az akadályokat. A negyedikesek csapata, a Szuper Négyes tagjai az 1., a harmadikosok Nyerő Négyesének tagjai pedig a 3. helyezésig lépkedtek a hétmérföldes csizmáikban.

A szlovákiai országos döntőre 2019. április 11-én került sor Vásárúton. A Nyerő Négyes csapat ‒ Jakóczi Julia, Molnár Márk, Takács Vivien, Tóbli Dávid ‒ a 9. helyezést, a Szuper Négyesek ‒ Bernáth Zsófi, Nagy Levente, Varga Krisztina, Varga Tamás ‒ az 1. helyezést érte el. A Szuper Négyesek képviselik a Felvidéket 2019. május 13-án Hódmezővásárhelyen a magyarországi nagydöntőn.

 

Sátor Tímea, pedagógus