31. Poznaj slovenskú reč!

 

Lezajlott a 31. Poznaj slovenskú reč! verseny országos döntője

Próbáltad már? Felolvasnak előtted egy mesét, mondjuk egy hajótörött kalózról és társairól, s te mondd vissza a tartalmát – ne a saját szavaiddal, hanem azokkal a választékos, szép szavakkal, amelyekkel az író megírta. Hogy az semmi?! És ha idegen nyelven van a mese, mondjuk szlovákul, és neked is szlovákul kell elmondanod? Na ugye! Így már nem is olyan egyszerű! Főleg akkor nem, ha még csak egy-két éve tanulsz az iskolában szlovákul.

Mégis sokan megoldották ezt a feladatot is, méghozzá kitűnően, a Poznaj slovenskú reč! országos verseny júniusi döntőjén, Nyitrán. Igaz, ide csak a legjobbak jutottak el, hisz a döntőt körzeti és kerületi fordulók előzték meg. De aki ott volt Nyitrán, biztosan nem bánta a sok fáradságot, amit hónapokon át a felkészülésre áldozott. Mert itt aztán sok minden más is volt, nem csak tudáspróba. Az első este színházlátogatás, a második nap délutánján, a versenyek után kirándulás a malonyai arborétumba, a harmadik napon pedig még Nyitra város polgármestere is fogadta a verseny részvevőit, és mindenkinek szívből gratulált.

 

31. Poznaj slovenskú reč!   31. Poznaj slovenskú reč!

 

31. Poznaj slovenskú reč!   31. Poznaj slovenskú reč!

 

Az idei volt a 31. Poznaj slovenskú reč! verseny, az országos döntőt pedig 3. alkalommal rendezték meg Nyitrán gazdag kísérőprogrammal és igazán paraz körülmények közt a Golianova Utcai Gimnáziumban. Jövőre te is szeretnél eljutni ide? Időben kösd föl a gatyád, mert erős a mezőny! Kezdd a készülést azzal, hogy meghallgatod az idei résztvevők tapasztalatait és véleményét a versenyről!

 

Lisý János és Benko Szilárd
Gyenes Orsolya és Rajczi Lili
PaedDr. Halász Anita a Poznaj slovenskú reč! Országos Versenybizottság elnöke