Gazdiiskola 11. rész - Szeretnék egy cicát!

 

Cicát szeretnél? Nagy jó ötlet! Akár lakásban, akár kertes hátban laksz, egy cica mindig jó lakótárs. Megnevettet és megvigasztal, játszik veled és kedvesen dorombol az öledben, egyszóval igazán boldoggá teszi a gazdáját. De mi kell ahhoz, hogy a cica is boldog legyen?

 

Eledel

A macska húsevő állat, nem mindenevő, mint mi, emberek, ezért a mi ételeink maradéka nem a legmegfelelőbb a számára, különösen a fűszerek és a só miatt. A legegyszerűbb megoldás a macskatáp, akár száraz, akár konzerv formájában, amihez keverhetsz rizst, húst (főtt csirkehúst például), főtt tojást (sosem nyerset), halat.

 

Ital

A legtöbb macska a hiedelemmel ellentétben laktózérzékeny,ezért a tej hasmenést okoz neki. A megfelelő ital számára a friss, tiszta víz, amit naponta többször cserélsz.

 

  

 

Alom

Ha a cicád nem kertben él, ahol a dolgát is bármikor elvégezheti, biztosíts számára a lakás egy nyugodt, neki tetsző sarkában egy alomládát macskaalommal, amelyet naponta takarítasz.

 

Játék

A cicák imádnak játszani. Minél többet játszol a macskáddal, annál jobb barátok lesztek. Bizony, minden cica szereti a gazdáját!

 

Pihenés

A kismacska hamar belefárad a játékba. Figyelj rá! Ha látod, hogy már fáradt, hagyod őt pihenni. Lustálkodjon annyit, amennyit kedve van akár az alvókosarában, akár a szekrény tetején. Ha fölébred, folytatódhat a labdázás meg a bújócska! De ne feledd! Napjaik legnagyobb részét a macskák szunyókálással töltik és persze ilyenkor a gazdájukról álmodnak!