Cicát szeretnél? Nagy jó ötlet! Akár lakásban, akár kertes hátban laksz, egy cica mindig jó lakótárs. Megnevettet és megvigasztal, játszik veled és kedvesen dorombol az öledben, egyszóval igazán boldoggá teszi a gazdáját. De mi kell ahhoz, hogy a cica is boldog legyen?

 

Eledel

A macska húsevő állat, nem mindenevő, mint mi, emberek, ezért a mi ételeink maradéka nem a legmegfelelőbb a számára, különösen a fűszerek és a só miatt. A legegyszerűbb megoldás a macskatáp, akár száraz, akár konzerv formájában, amihez keverhetsz rizst, húst (főtt csirkehúst például), főtt tojást (sosem nyerset), halat.

 

Ital

A legtöbb macska a hiedelemmel ellentétben laktózérzékeny,ezért a tej hasmenést okoz neki. A megfelelő ital számára a friss, tiszta víz, amit naponta többször cserélsz.

 

  

 

Alom

Ha a cicád nem kertben él, ahol a dolgát is bármikor elvégezheti, biztosíts számára a lakás egy nyugodt, neki tetsző sarkában egy alomládát macskaalommal, amelyet naponta takarítasz.

 

Játék

A cicák imádnak játszani. Minél többet játszol a macskáddal, annál jobb barátok lesztek. Bizony, minden cica szereti a gazdáját!

 

Pihenés

A kismacska hamar belefárad a játékba. Figyelj rá! Ha látod, hogy már fáradt, hagyod őt pihenni. Lustálkodjon annyit, amennyit kedve van akár az alvókosarában, akár a szekrény tetején. Ha fölébred, folytatódhat a labdázás meg a bújócska! De ne feledd! Napjaik legnagyobb részét a macskák szunyókálással töltik és persze ilyenkor a gazdájukról álmodnak!