Zenés mesejáték a kassai Thália Színház előadásában

Ki ne ismerné Andersen meséjét a gőgös császárról, aki alattvalóira fittyet hányva csak az öltözködéssel van elfoglalva, és a szép ruháknál semmit sem becsül többre a világon.  Főemberei – a Miniszter és a Hopmester – készséggel elnézik a hóbortját.

Egy szép napon azonban két takács érkezik az udvarba, akik azt állítják magukról, hogy olyan kelmét tudnak szőni, amelynek bűvös tulajdonsága van: azok előtt, akik buták, mint a föld vagy méltatlanok a tisztségükre, láthatatlanná válik a kelme. A történet csattanója is közismert. A meztelen császár nevetséges lesz. De kinevethető egy császár? Nos, mit gondoltok?

 

  

 

2020 márciusában Királyhelmecen és Nagyszarván is megnézhetitek a mesejátékot a kassai Thália Színház előadásában. Lehet, érdekesnek találjátok majd, hogy a történet két mai fiatallal kezdődik, akik véletlenül vetődnek el a császár udvarába. Sőt, talán ti magatok is bekapcsolódhattok a játékba. Hogy hogyan? Menjetek el, nézzétek meg az előadást, aztán írjátok meg nekünk is a véleményeteket róla a -ba.