Ősszel a nyirkosság miatt gyakran hűvösebbnek érezzük a levegőt még annál is, mint amennyit a hőmérő mutat. Akár az iskolában a padban ücsörögve vagy otthon is. Hogy ne fázz, és ne érezd úgy, hogy elgémberedtek az ujjaid, okosan kell felöltöznöd.

 

Kulcsszó: a rétegek!

A hőszigetelés lényege a levegő: a ruhád rétegei között lévő száraz levegő az, ami melegen tartja a tested. Minél több jól szellőző réteget veszel föl magadra, a ruházatod annál jobban szigetel, kívül tartja a hideget. Ha a szabadban mozogsz, az utcán járkálsz, de akár ha hűvösebb szobában ülsz le tanulni, akkor sem kell vastag, nehéz bundába, meleg paplanba burkolóznod. Elég, ha jól átgondolod, hány réteg ruha legyen rajtad.

 

Alulra

Lényeges a megfelelő alsónemű, a pamut alsótrikó vagy -póló, a lábon pedig a pamutzokni. Amikor hidegebbre fordul az idő, a zokni persze már nem elég, hanem harisnyát húzz, ami szintén pamut vagy cérna legyen. Fiúknak jó viselet a jégeralsó, amihez még egy plusz pamut- vagy gyapjúzokni is kerülhet a lábra, ha úgy érzik, hogy megfagynak a lábujjaik, vagy ha hosszabb időt töltenek a szabadban.

 

  

 

Középre

Az alsótrikó fölé egy hosszú ujjú pamut- vagy gyapjúpóló, a harisnyához egy vastagabb nadrág a jó választás, lányoknak a szoknya is. A korbársony anyag idén újra divat, így a kordnadrágok, kord szoknyák is nagyon menők. De a vastagabb vászonból készült, bő, zsebes nadrágok is nyugodtan hordhatók. Választhatsz barna, bordó, zöld, piros vagy lila színűt, amelyik csak megtetszik!

 

     

 

Felülre

Felsőruhaként a kötött pulóver vagy a cipzáros-kapucnis melegítőfelső a legpraktikusabb viselet. Jöhet bármi, sőt ha nagy a cidri, a hosszú ujjú póló és a pulcsi közé felhúzhatsz még egy rövid ujjút pólót is ‒ ahogy korábban a kilencvenes évek divatja diktálta ‒, mert nemcsak újra divatos, hanem idén ez a legtrendibb viselet.

 

 

Az ősz hatalmas visszatérője a mellény és a térdzokni. Mindkettő okos hőszigetelő megoldás amellett, hogy divatkelléknek is tökéletes. Ha ennyi réteget magadra veszel, biztosan nem fogsz meghűlni, még ha hosszabb időt is kell ücsörögve töltened egy hűvösebb szobában. De ha mégis fáznál, tarts rövidebb sétaszüneteket. Állj fel tanulás közben, és pezsdítsd fel a vérkeringésedet egy kis ugrabugrálással! Akár zenére! Táncolj a kedvenc számodra. Felfrissíti az agyad, és fel is melegszel tőle. A mozgás élénkíti a vérkeringést, és a jó vérkeringés a titka a meleg ujjacskáknak!