Szegény Dzsoni és Árnika

 

Családi meseelőadás a Komáromi Jókai Színházban

Szerinted jó boszorkánynak lenni? Mindenkinek bajt meg bánatot okozni? Tényleg minden rosszban van valami jó, és a szeretetnek van varázsereje? Nehéz kérdések ezek! Még az írók sem mindig tudják a jó választ, pedig ők általában okos emberek. Lázár Ervin meséjében sem kap mindig választ a kérdezgető kisleány. Vagy dehogynem…?!

A Szegény Dzsoni és Árnika izgalmas és fordulatokkal teli történet. De nehéz kérdéseket is boncolgat benne az író, mint például a szabadságról, a jóról meg a rosszról, a boldogság kereséséről. Ebben az évadban erre a mesére esett a Komáromi Jókai Színház választása. (Mert a színházban az idén sem feledkeztek meg ám a gyerekekről!)

 

Szegény Dzsoni és Árnika   Szegény Dzsoni és Árnika   Szegény Dzsoni és Árnika

 

Szegény Dzsoni és Árnika   Szegény Dzsoni és Árnika   Szegény Dzsoni és Árnika

 

A bemutató november legvégén volt. Az előadásban először az apa és a lánya beszélget a gyerekszobában, közösen írják a mesét. Aztán jön Östör király, a Százarcú Boszorka, Árnika meg a többiek. Aztán visszatérünk a gyerekszobába, megint a mesébe, álomból a valóságba, oda s vissza...  A díszletek és a jelmezek is mintha az ágyneműtartóból ihletődtek volna. Ipiapacs és a rablóbandája meg talán a valóságból. Vagy csak a világhírű cseleik? Döntsd el te!

 

Szegény Dzsoni és Árnika   Szegény Dzsoni és Árnika

 

Ha érdekel, mi történt a próbákon, ebből a kis összeállításból megtudhatod:

 

 

Varga Emese

 

Dömötör Ede fotói