Kabóca

Szeptemberben Egérfalván megnyílt az iskola. Az évnyitó ünnepségre Tinát és Tobyt szüleik is elkísérték. A neves napon egy fénykép készült az egércsaládról és Mrs. Gray-ről, a tanító néniről.

 

Tina, Toby, father, mother, teacher


Meg tudod mondani angolul, hogy ki kicsoda a képen? Ha akarod, akkor a képet ki is nyomtathatod, és összekötheted a szavakat a megfelelő személyekkel.

father - apa; mother - anya; teacher (Mrs. Gray) - tanár; Tina; Toby

 

Tina, Toby, father, mother, teacher


A tanítás után Tina és Toby mindennap sportol. Te is szoktál sportolni? Fel tudod sorolni angolul, hogy Te melyik sportot űzöd? És azt, hogy melyiket nézed inkább a tévében?

soccer; swimminig; biking; tennis; running

 

soccer, swimming, running, tennis, biking


Ha ügyes vagy, akkor könnyen kitalálhatod a következő szavak jelentését! Ha akarod, akkor ki is nyomtathatod a képet, és összekötheted a szavakat a megfelelő rajzokkal.

doctor; bus; lamp; helicopter; bicycle

 

doctor, bus, lamp, helicopter, bicycle 


TobyAz ebben a leckében szereplő szavak helyes kiejtését hallgasd meg Tobytól

    itt! 

  


Az egériskolában Toby minden alkalommal egy verset, Tina pedig egy új angol szót tanít meg a gyerekekkel. Toby mókás verse most Péterről szól, aki szerette a tököt, még a feleségét is egy tökből készült házban tartotta. Íme:

 

Peter, Peter, Pumpkin Eater

Peter, Peter, pumpkin-eater

Had a wife and couldn’t keep her,

He put her in a pumpkin shell,

And there he kept her very well. 

 


Az új angol szó, amit te is megtanulhatsz Tinátólpumpkin. Vajon mit jelent? Nyomtasd ki a képet, aztán húzd ki a szaggatott vonal mentén a rajzot, és megtudod!

 

pumpkin

 

This is a pumpkin!