Kabóca

Sziasztok! Tina és Toby egy szép, napos októberi reggelen elment a piacra. Sok érdekeset láttak ott, és persze egy kosár finomabbnál finomabb gyümölcssel tértek haza.

 

pear, man, plum, apple, grape, basket, woman, girl, boy, bag, backpack, peach


Nézd meg jól a képet, és próbáld megjegyezni az angol szavakat!

 

boy - fiú; girl - lány; man - férfi; woman - nő; apple - alma; pear - körte; peach - barack; grape - szőlő; plum - szilva; basket - kosár; backpack - hátizsák; bag - táska

 

A most következő feladat így már nagyon könnyű lesz. A következő felsorolásban minden sorban van egy kakukktojás. Keresd meg, melyik az!

 

pears, plums, bag, grapes, apples, backpack, basket, bag, boy, girl, man, plums


Toby

Az ebben a leckében szereplő szavak helyes kiejtését hallgasd meg Tobytól és Tinától

    itt!

 


Kinek mi a kedvenc gyümölcse?

 

Tina, Toby likes to eat


Tobynak nagyon ízlett a piacon vásárolt alma. Fel is falt belőle mindjárt kettőt. Aztán olyan jókedve kerekedett, hogy még egy versike is eszébe jutott az almáról.

 

Apples and Bananas Song

 

I like to eat, eat, eat

Apples and bananas.

I like to eat , eat, eat

Apples and bananas.

 

Tanuld meg te is ezt a verset! Sőt! El is énekelheted. Hogy hogyan? Először is hallgasd meg! Ha jól figyelsz, észreveszed majd, hogy ezt a dalt a móka kedvéért felcserélt magánhangzókkal is lehet énekelni.

  


Tina októberre a következő szót küldi neked: autumn. Magyarul azt jelenti, hogy ősz. Neked mi jut eszedbe az őszről? Nyomtasd ki a képet és színezd ki ezt az őszi falevelet!

 

Leaf

 

This is a leaf!