7mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Országos döntő a Mesebirodalomban

Aki 2013 április végén az országos döntőre eljutott, annak bizony előbb nem akármilyen csizmát kellett a lábára húznia, hogy a hosszú úton szaporán fogyjanak a mérföldek, és a tarisznyában gyűljenek a pontok. Az iskolai, körzeti, területi verseny után, fél év kitartó munkájával, a legjobb csapatok beállíthatták az irányt Vásárút felé, és nekiindulhattak az utolsó fordulónak.

Délig tartott a küzdelem. 16 csapat mérkőzött a furfangos ördöggel és az eszes sárkányokkal. Villámkérdés, igaz-hamis játék, szófejtő, sokféle feladat volt. Közben néha egy-egy sárkánytojás is szétpukkant, s a bűze elvitt néhány pontot. Ám a mérföldek mégiscsak szaporodtak valahogy. Aztán Árpi bácsi utolsó kérdése is elhangzott, és a csapatok fellélegeztek. A zsűri összeszámolta a megett útért járó pontokat. A mérkőzők addig táncházban lazítottak, könyvjelzőt és varázscsizma-kulcstartót készítettek, meghallgatták a vásárúti iskola kórusának bemutatkozását s a Kuttyomfitty Társulat meseelőadásán szórakoztak.

  

 

És megszületett az eredmény. Bognár László igazgató bácsi minden csapat útlevelébe beütötte a pecsétet, igazolásul, hogy a csapat széltében-hosszában bejárta a Mesebirodalmat. Mózes Hajnalka tanító néni áttadta a hétmérföldes csizmát, amely ekkorra éppen elkészült Feri bácsi varázsszerszámaival. A lábbelit a tallósi Aranyludak kapták meg egy kerek esztendőre, s ők mehetnek vele a magyarországi vetélkedőre, Bőnybe. Jövő ilyenkor ki tudja, melyik csapathoz vándorol majd tovább a csizma. Hacsak addig a tallósiak el nem koptatják a talpát!

 

A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át országos döntőjén készült hangos riportjainkat ide és ide kattintva lehet meghallgatni.