A Békei Alapiskolában 2014-ben nem várták a vakációt a gyerekek! Hallottatok már ilyet?! Inkább jártak volna iskolába. Pedig júniusban már javában tartott a nyár, a forró napokon mindenki epekedve gondolt valami jó kis nyaralásra, táborozásra. Ők meg örültek, hogy mehetnek az iskolába. Az ő kis iskolájukba!!!

Az ő kisiskolájuk ugyanis az elmúlt három évben egészen megszépült és megújult. Kicserélték az ablakokat, új a padlózat, a bútorzat, még az iskolatábla is ‒ hála a sok segítőnek, szülőknek, támogatóknak és Piroska tanító néninek. A délutáni napköziben van sok játék, szépen gondozott az udvar, ott is lehet nagyokat játszani. Egyszóval jó az iskolában lenni. Ráadásul programból, kirándulásból is mindig van elég. A tanév végén például a fővárosba, Pozsonyba kirándultak a gyerekek. Vonaton, villamoson utaztak, mindenféle közlekedési eszközt kipróbáltak.

 

     

 

Megnézték a várat, a dómot, ahol régen a királyokat koronázták. De jártak már csokigyárban is – képzelhetitek! – tanulták a csokikészítés vagy legalább a csokikóstolás mesterségét. A sok érdekes iskolai program mellett többször hívtak vendéget is, hogy meséljen nekik a világ érdekes dolgairól. Legutóbb, évzárás előtt pedig pizsamapartit tartottak. Na ennél jobbat már ki sem találhatott volna Piroska tanító néni! A partin a gyerekek meséltek egymásnak egész éjszaka. Mindenki felolvasott egy mesét. Mire a nagyok sorra kerültek, a kicsik már majdnem elaludtak. Aztán csillagnézőbe jártak az udvarra, meg őrjáratozni. Zseblámpával bevilágítottak minden bokorba és megnézték, nem zavarja-e valaki az éjszaka nyugalmát a sünöknél.

 

        

 

Mikor ezeket a sorokat írom, már javában tart a vakáció. Vajon most mit csinálhatnak a sünök a békei iskolaudvarban? Unatkoznak a gyerekek nélkül a nagy csöndben? Vagy a békei gyerekek tényleg nyáron is járnak iskolába? A szép, árnyas iskolaudvaron táboroznak a fenyők alatt? De jó lehet nekik!!! Mit gondoltok, írjunk nekik? Küldjünk egy érdeklődő képeslapot?

 

 

 

 

Pizsamaparti volt a sulinkban 

Az iskolai év végén, az utolsó előtti héten az iskolában aludtunk. Nagyon jó volt.  Először mindenki elhelyezkedett a matracán. Amíg be nem sötétedett, játszottunk. Aztán elmentünk enni. Svédasztalos vacsoránk volt, mindenféle inni- meg ennivalóval megrakott asztal. Vacsora után kimentünk az udvarra, énekeltünk, és zseblámpával világítottunk. Amikor egészen besötétedett, bent a matracokon mindenki olvasott egy mesét. Mire mi, negyedikesek sorra kerültünk, az elsősök közül néhányan már elszunyókáltak. Nagyon örültünk, hogy a tanító néni ilyen jó pizsamapartit rendezett nekünk. Sajnos, mi, negyedikesek június végén már elbúcsúzunk a békei kisiskolától, de ígérem, máskor is írunk nektek a -ba.

 

Botló Barbara, 4. osztályos tanuló