A dzsungel könyve a Komáromi Jókai Színházban

 

Végre! A komáromi, a Komárom környéki és a távolabb lakó gyerekek is láthatják Maugli történetét a színpadon. A Jókai Színház műsorára tűzte, s reméljük, hosszú éveken át ott is marad ez a fantasztikus zenés játék, s akkora sikerrel játsszák majd, akárcsak Budapesten.

A történetet mindenki ismeri, hiszen Kipling regénye több mint száz éve olvasható a világ legkülönbözőbb nyelvein. Hogy akkor miért érdekes még mindig ma is, a mai gyerekeknek is? Bizony, ezen érdemes elgondolkodik! Persze előbb ajánlatos elolvasni a könyvet vagy megnézni a darabot a színházban, esetleg a filmet. Aztán lehet elmélkedni, hogy vajon tényleg állattá lesz az a gyerekember, aki állatok, tételesen farkasok közt nevelkedik? Vagy épp az a jó, ha állat lesz belőle, és nem ember? Ma is izgalmas kérdések ezek!

 

     

 

A zenés játékban persze nemcsak a történet jó, hanem a zene és a játék is. Amint felgördül a függöny, igazi dzsungelben képzelheti magát a néző, liánokkal sűrűn benőtt fák közt, ezer hangon szóló erdőben. És akkor jönnek a farkasok.... Húúúú...!!! Néha komor, néha még ijesztő is a sok vad üvöltés a színpadon, egészen kisgyerekeknek nem is ajánlott a darab. Nagyobbaknak annál inkább!

 

Kiss Gibbó Gábor fotói