Hurrá!!! Elkezdődtek a tavaszi versenyek, fesztiválok! Lehet versengeni, erőt próbálni, és lehet találkozni a régi ismerősökkel. Szorítunk mindenkinek, régi és új versenyzőnek, fesztiválozónak.

 

2016-ban is lesz Tompika, Duna Menti Tavasz és Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny. Már közzétették a rendezők az idei országos versenyek és fesztiválok felhívásait.

 

A "Mosolyvirág" Debreceni Nagycsaládosok Egyesülete 2016-ban is meghirdeti Életmesék című pályázatát. A pályázat témái: "A szülők, nagyszülők életmeséi" és "Amikor  kicsi voltál..."/"Amikor kicsi voltam...".

 

A Learning Enterprises Alapítvány 2016-ra is meghirdeti pályázatát Angolul tanuló falvak címmel. A kezdeményezés egyik hazai támogatója a szlovákiai magyar egyetemistákat képviselő szervezet, az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Diákhálózat. Az ingyenes programban önkormányzatok, civilszervezetek és iskolák vehetnek részt.

 

2015-ben nyolcadik alkalommal hirdet a vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda játékos mesevetélkedőt az alapiskolák 2-4. osztályos tanulói számára. Iskolánként minimum 2 csapat nevezését várjuk, felső határ nincs.

 

A "Mosolyvirág" Debreceni Nagycsaládosok Egyesülete Életmesék címmel pályázatot hirdet, amellyel minél szélesebb körben szeretnék megszólítani a Felvidékről is a magyar gyerekeket.

 

A Diákhálózat szervezésében 2015-ben is nagyszabású csocsóbajnokság indul, mely az összes tagszervezet városát megmozgatja. Szeretettel várnak mindenkit az egyes egyetemi városokban tartott selejtezőkre.

 

Az alábbiakban a Csemadok OV versenyfelhívásait olvashatják/olvashatjátok a 2015-ös esztendőre (A bővebben... gombra kattintva a programok címei a részletes felhívásokhoz navigálnak.)

 

Az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Pálffy Dénes Népfőiskolai Társaság a nagy mesemondó, Benedek Elek születésének 155. évfordulója alkalmából meghirdeti a III. Nemzetközi Benedek Elek meseíró pályázatot.

 

Az Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. Az eddig lezajlott négy verseny több színvonalas kiadvány létrejöttét tette lehetővé, a Sárkány a lépcsőházban-tól kezdve a Volt egyszer egy-en keresztül Sári és Nemszemétkéig. Olyan alkotók és olyan művek mutatkozhattak be, akik a nagy hagyományokkal bíró magyar gyermekkönyvkiadást a mai kor szellemiségével, látványvilágával frissíthetik fel.

 

2014-ben immár hetedik alkalommal hirdeti meg a vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda a CSEMADOK Dunaszerdahelyi Területi Választmányának támogatásával Szlovákiában a játékos mesevetélkedő sorozatot az alapiskolák 2-3-4. osztályos tanulói számára.

 

Az idén is lesz ünnepi kiállítás, és vándorolnak majd a szebbnél szebb rajzok iskoláról iskolára. Ha kedvet és tehetséget éreztek magatokban, máris benevezhettek, és készülhetnek az alkotások, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társrendezők már meghirdették a magyar iskolák és óvodák VII. Országos Képzőművészeti Pályázatát. A címe: Alkotni jó!

  

 

A szervezők és rendezők már közzétették a 2014-es tavaszi országos fesztiválok és versenyek felhívásait.  Az idén is versenghetnek a vers-, próza- és mesemondók, a bábosok, színjátszók. Lesz Tompika, Duna menti, lesz képzőművészeti verseny. Jó lesz figyelni és időben hozzákezdeni a készülődéshez. Nehogy aztán lemaradjunk valamiről!

Pázmány Péter Alapítvány

 

A Pázmány Péter Alapítvány pályázatot ír ki az óvodák, alapiskolák és középiskolák sport és a nevelési tantárgyak - zene, képzõművészeti nevelés, etika tansegédeszközeinek beszerzése, továbbá az alapiskolák által megszervezett nyári iskolai klubok (napközik) működése kapcsán használatos segédeszközök beszerzése céljából.

A pályázatok leadási határideje 2013. április 10.

22. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

 

A szép szó országos versenye

Időpont: 2013. április 26−28. 

Helyszín: Rimaszombat, VMK

Rendező: Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya.......................................

38. Duna Menti Tavasz

 

A gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja

Időpont: 2013. június 4−7. 

Helyszín: Dunaszerdahely, Városi Művelődési Központ, Meseváros

Rendező: Csemadok Művelődési Intézete................................................................

4. Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny

 

A magyar népmese versenye

Időpont: 2013. június 8−9.

Rendező: Csemadok Művelődési Intézete................................................................

9. Bíborpiros szép rózsa

 

Országos népzenei vetélkedő

Időpont: 2013. november 23−24.

Helyszín: Dunaszerdahely, Városi Művelődési Központ

Rendező: Csemadok Művelődési Intézete................................................................

7 mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Ötödször is várja a mesét szerető gyerekeket az országos vetélkedőre a vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda. Az idén Gárdonyi Géza meséiből és népmesékből mérhetik össze tudásukat a csapatok. Nosza, Ti se maradjatok ki a nagy játékból!

Csillagoknak teremtője...

 

A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola SZMPSZ Galánta-Vágsellye Területi Választmánya és a Csemadok Felsőszeli Alapszerveze Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója tiszteletére meghirdeti a VII. Csillagoknak teremtője… Népdalversenyt.

21. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

 

A szép szó országos versenye

Időpont: 2012. április 26–28.

Helyszín: Rimaszombat

Benevezési határidő: 2012. január 20...................................................................

37. Duna Menti Tavasz Gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja

 

A gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja

Időpont: 2012. június 5–8.

Helyszín: Dunaszerdahely

Benevezési határidő: 2012. február 25...................................................................

3. Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny

 

A magyar népmese versenye

Időpont: 2012. június 8–9. 

Helyszín: Dunaszerdahely

Benevezési határidő: 2012. március 10....................................................................

Vankó Terike-díj

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Óvodapedagógusok Országos Társulása 2011. november 10-11-én Galántán rendezi meg országos konferenciáját, ahol átadásra kerül a Vankó Terike-díj.

1. oldal / 2