Habár még négy hónap van hátra a Gombaszögi Nyári Táborig, egy online játék keretében már hozzá lehet jutni az első hetijegyek egyikéhez, mégpedig ingyen! Ehhez mindössze tíz kérdésre kell válaszolni egy internetes kvízben. Minél több helyes választ ad a kitöltő, annál nagyobb eséllyel lesz ő a nyeremény tulajdonosa.

 

Jártál már olyan múzeumban, ahol a kiállított tárgyakat meg lehetett enni? Én jártam. Méghozzá Ipolyszalkán, a tájházban. Itt a befőtteket lehet megenni a szekrény tetejéről.  Éppen cseresznyeérés és -befőzés idején voltam náluk, amikor a házban az ipolyszalkai gyerekek kézműveskedtek, és ők voltak a befőzők.

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya 2014. július 11-től 18-ig és augusztus 11-től 18-ig nyári művelődési táborokat szervez a gyerekeknek. Az első tábor Alsóbodokon (Nyitrai járás), a második Ostrý Grúňban (Zsarnócai járás) lesz.

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya felhívja az iskolák és a tisztelt szülők figyelmét, hogy a tavaszi szünetben ismét megszervezi a már hagyományos olvasótáborát.

Nyári művelődési gyerektábor

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya 2013. július 1-től 8-ig és augusztus 17-től 24-ig nyári művelődési tábort tart a gyerekeknek. Az első tábor Ostrý Grúňban (Zsarnócai járás), a második Alsóbodokon (Nyitrai járás), a Vállalkozói Magánszakközépiskola kollégiumának Paulisz-rancsán lesz.

Országos Kreatív Pályázat; http://www.criminon.hu

 

Előfordult már Veled, hogy sikerült segítened valakinek és ettől valahogy jobban érezted magad? Gondolkodtál már azon, hogyan segíthetnél másoknak, olyanoknak, akik fontosak Neked valamiért? Nos, a Criminon Magyarország Alapítvány és az Első Fecskék Klubja Tegyél 3 jó dolgot! címmel országos kreatív pályázatot hirdetett. A részletekért kattints a fenti a képre vagy a www.criminon.hu honlapra.

Nyári művelődési tábor

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya a nyár folyamán két alkalommal nyolc-nyolc napos művelődési tábort szervez a gyerekek részére. Időpont: 2012. augusztus 6-tól 13-ig, illetve 2012. augusztus 22-től 29-ig. Jelentkezési határidő 2012. július 15.

8. Palóc Népművészeti Tábor

 

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és partnerszervezetei nyolcadik alkalommal rendezik meg a hagyományos Palóc Népművészeti Tábort. Időpont: 2012. július 30-tól augusztus 3-ig. Jelentkezési határidő 2012. június 6.

37. Duna Menti Tavasz

 

Gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja

2012. június 5–8.

Dunaszerdahely, VMK, Csemadok Ház - Meseváros...........................................

Emlékkonferencia Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Protestáns Oktatási és Közművelődési Egyesület és a társszervezők, 2011. november 25-26-27-én a Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát szerveznek Pozsonyban. A konferencia témáival és tartalmával a zene, magyar és történelem szakos alap-és középiskolai pedagógusokat, illetve a magyar művelődéstörténetet szerető és arra nyitott érdeklődőket szólítja meg.

Lurkó Világ közösségerősítő óvodai játék

 

A www.lurkovilag.hu portálon zajló, Kárpát-medencei közösségerősítő óvodai játékban azok az óvodák, melyek a legtöbb szülői szavazatot kapják, egyenként 55.000 Ft-os, igényes fejlesztő játék csomagot nyernek.

Jókai Színház

 

A Komáromi Jókai Színház júniusi gyermekelőadásairól a bővebben hivatkozásra vagy a képre kattintva olvashatsz!

Nyári művelődési táborok gyerekeknek

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya a nyár folyamán kétszer 8-8 napos művelődési tábort szervez gyerekeknek.

I. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2011. július 3–8. között Komáromban képzőművészeti alkotótábort szervez az alapiskolák 3–8. évfolyamának tanulói részére. A tábor célja: a fiatal tehetségek felkarolása és felkészítése a vizuális nevelés eszközeinek segítségével a hazai és nemzetközi képzőművészeti versenyekre.

VIII. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábor

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2011. július 2–7. között Komáromban nyolcadik alkalommal szervezi a Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábort az alapiskolák tanulói részére.

36. Duna menti Tavasz

 

Idén 36. alkalommal kerül megrendezésre a gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja, a Duna Menti Tavasz.

Időpont: 2011. június 7–10.

Helyszín: Dunaszerdahely, Városi Művelődési Központ és a Bartók Béla sétány

A részletes programot a bővebben hivatkozásra vagy ide kattintva olvashatod!

Dunaszerdahelyi Városi Gyermeknap

 

Hurrááá!!! Mindjárt itt a gyermeknap! Ti hogy ünnepeltek? Nem lesz tanítás az isiben, remélem! Hanem mi lesz? Zsákban ugrálás? (Vagy azt már csak a nagyi tudja, hogy kell?) Arcfestés? Esetleg foci? Ötletekben biztosan nálatok sincs hiány. De azért ide mellékelem a Dunaszerdahelyi Városi Központ gyereknapi programját, ők már közzétették. Csak legyen jó idő!

A részletes programot a bővebben hivatkozásra vagy ide kattintva olvashatod!

Komáromi Jókai Színház

 

Gazdag programmal várja a gyerekeket és szüleiket a Komáromi Jókai Színház június 1-én, szerdán 13.00 órától. Az érdeklődők arról az oldaláról tekinthetik meg ezen a napon a színházat, amelyikről csak nagyon kevesen ismerik. Lesz mesekirakó, kézműves foglalkozás, bábsimogató és titkos küldetés a Vasmacska Stúdiószínpadon. Kulisszajárás vár kicsiket és nagyokat, ahol színházi titkokra is fény derül!

Kukorelly Endre: Samunadrág

 

Beszélgetés Samu nadrágjáról, meg másról, anyukákkal meg másokkal, meg Kukorelly Endrével.

Május 12-én Szencen, a Városi Könyvtárban.

Kalandok és álmok

 

Határon túli magyar pedagógusok élménypedagógiai képzése

A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Külhoni Magyarok Osztálya a Balassi Intézet közreműködésével akkreditált magyarországi pedagógus-továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget. A részletes pályázati kiírás megtekinthető a pedagógusszövetség honlapján.

Latorca Menti Tavasz

 

V. Latorca Menti Tavasz – Gyermekszínjátszó Fesztivál Királyhelmecen

A rendezvény részletes programját a bővebben hivatkozásra vagy ide kattintva olvashatod!

Jókai Színház

 

A Komáromi Jókai Színház májusi gyermekelőadásairól a bővebben hivatkozásra vagy a képre kattintva olvashatsz!

A Föld napja

 

Ugye tudod, április 22-e minden évben a Föld napja szerte a világon. Ezen a napon sokfelé sokféle rendezvénnyel próbálják felhívni a figyelmet az emberek bolygónknak nemcsak a szépségeire, hanem élő és élettelen világának a veszélyeztetettségére is. Például azokra a károkra, amiket mi magunk okozunk a természetben a szemeteléssel. A zsigárdi iskolások egy felhívást tettek közzé április 22-re készülődve. Csatlakozz te is hozzájuk!

A felhívást a bővebben hivatkozásra kattintva olvashatod!

Bibiana

 

Szlovákia legszebb könyvei 2009 és a Grand Prix Bib 1967-2009 kiállítás Dunaszerdahelyen a Csallóközi Múzeumban. 

1. oldal / 2