Ökoisi
Zöld hírek - Május

Surina, Salima, Sinha, Sachin

 

Állatkerti bemutató

Április közepén mutatták be a nagyközönségnek a budapesti állatkert új kedvenceit, a februárban született ázsiai oroszlánkölyköket. A négy cukiság ekkor kapta meg a kötelező védőoltásokat és a minden állatkerti lakó számára kötelező mikrochipet. (A chip a lakók személyi igazolványa, ezzel lehet bármikor azonosítani őket.)

Bővebben...
 
Zöld hírek - Június

Fekete gólya

 

Kikelt az első fekete gólyafióka

Kibújt a tojásból az első fiókája annak a gólyapárnak, amelynek életét március óta webkamera segítségével követhetik nyomon a természetbarátok. A költés április közepén kezdődött. Azóta óvták a gondos szülők nagy lelkesedéssel a bekamerázott fészket.

Bővebben...
 
Zöld hírek - Szeptember

 

Hol élnek az olinguitók?

Dél-Amerikában, Kolumbia és Ecuador hegyvidéki erdeiben új emlősfajra bukkantak a kutatók. A nagyon cuki, mosómedvére hasonlító vörösesbarna állat súlya 1 kg körüli, hosszúsága pedig 60-70 cm. Az új fajt olinguitónak nevezték el.

Bővebben...
 
Zöld hírek - Október

 

Az okostelefon és a vírusok

A számítástechnikai eszközök nagy ellenségei a szoftveres vírusok. De gondoltad volna, hogy igazi vírusok, baktériumok is megszállhatják a készülékedet?

Bővebben...
 
Zöld hírek - November

 

A sziklalakó béka és társai

A tudósok úgy gondolták, hogy Ausztrália területén már mindent felfedeztek, és új állatfajokra nem bukkanhatnak a kontinensen. Mekkorát tévedtek!

Bővebben...
 
Zöld hírek - December

 

Rekordszámú zerge a Tátrában

A Tátrai Nemzeti Parkban minden ősszel zergeszámlálást tartanak. Az idei számlálás során kiderült, hogy egy év alatt majd százzal nőtt a zergék száma, és már csaknem 1200 fürge patás él a hegységben.

Bővebben...
 
Zöld hírek - Január

 

Jól tűrik a madarak a klímaváltozást

A hosszú távú repülés csúcstartója, a kis goda remekül alkalmazkodik az éghajlatváltozás szeszélyeihez. Felismeri a jó szelet és pontosan ki tudja számítani, hogy mikor kell útra kelnie ahhoz, hogy ideális körülmények között tegye meg az Észak-Amerikából Új-Zélandra vezető 11 ezer (!) kilométeres utat.

Bővebben...
 
Zöld hírek - Február

 

Veszélyben az afrikai oroszlánok

Nemcsak az elefántok,  az oroszlánok is nagy veszélyben vannak Afrikában. A szakemberek friss kutatásai szerint e nagyragadozók száma olyan mértékben csökkent az elmúlt tíz év során, hogy az már a faj kihalásával fenyeget.

Bővebben...
 
Zöld hírek - Március

 

A világűrből számolják a bálnákat

Egy új automata műholdas rendszer forradalmasíthatja a bálnák évi szokásos számlálását. Sőt, a későbbiekben akár a világ tengereiben és óceánjaiban élő több más veszélyeztetett állatfajét is. Az új módszer most még kísérleti szakaszban van. Előnye, hogy jóval kisebb költséggel egyszerre sokkal nagyobb területet lehet vele feltérképezni, mint az eddigi, hajókról és partról végzett megfigyelésekkel.

Bővebben...
 
Zöld hírek - Április

 

Parádés szereplés a fák versenyén

A körmöcbányai tölgy és a gödöllői óriás vackor fantasztikus sikert ért el az Európai Év Fája 2014 versenyen. Az eredményt Brüsszelben, az Európai Parlament épületében hirdették ki márciusban.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 5