A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Móriczos diákok sikere Szegeden

 

2018 májusában a 7mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű mesevetélkedő magyarországi nagydöntőjén, Szegeden intézményünk, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda két csapata képviselte a Felvidéket.

Bővebben...
 
Tavasszal a köbölkúti iskolában

 

A Stampay János Alapiskolában 2018 tavaszán ugyancsak sok jó dolog történt. Végre birtokba vehettük a felújított és többféle szerepet is betöltő sportpályát. Most már lehet röplabdázni, kispályás futballt és streetballt is játszani, meg persze szurkolni a csapatoknak.

Bővebben...
 
Mesevetélkedőn a diósförgepatonyi gyerekek

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola tanulói kilencedik éve vesznek részt a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű mesevetélkedő fordulóin. 2018. áprilisban a csallóközi Vásárúton, a szlovákiai döntőn mérték össze a tudásukat, leleményességüket, találékonyságukat a gyerekek.

Bővebben...
 
Az Én Újságom

 

Ez volt a címe az első magyar gyereklapnak. Az egyházasbásti iskolások 2018. március végén ennek a szerkesztőségébe látogattak el. Lapozgattak a régi számokban, verseket, meséket olvastak belőlük.

Bővebben...
 
A Mikulás kesztyűje - A tardoskeddi Rezeda Bábcsoport előadása

 

Tardoskedden, a Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában közel tíz éve nagy sikerrel működik a Rezeda Bábcsoport. A csoport minden évben feldolgoz egy-egy, a gyerekek által közkedvelt és egyben tanulságos mesét. A 2017-es év egy kicsit rendhagyóra sikeredett annyiban, hogy most nem egy magyar népmesére, hanem egy téli, karácsonyi történetre esett a választás, mégpedig A Mikulás kesztyűje című mesére.

Bővebben...
 
Vidám gyermeknap Békén

 

2017 júniusának első szombatján a falu apraja és nagyja összegyűlt a futballpályán. Gyermeknapot tartottunk. A résztvevők különféle versenyszámokban mérkőztek.

Bővebben...
 
Mesék szárnyán a diósförgepatonyi gyerekekkel

 

Kilencedik esztendeje vetélkednek 7 mérföldes csizmában heted7 határon át diákjaink a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában. 2017 márciusának legvégén iskolánk volt a helyszíne a mesevetélkedő területi fordulójának. A versenyzők – a hazai csapaton kívül a felbári, felsőpatonyi, jókai, deáki, egyházgellei, csallóközkürti, nagyszarvai, légi, vásárúti, alistáli és az ekecsi alapiskola tanulói – a művelődési házban tudáspróbák során mérték össze erejüket, az addig megszerzett ismereteiket, leleményességüket, találékonyságukat.

Bővebben...
 
Érdekes programok a békei iskolában

 

2016 őszén a Szigetköz–Mosoni-sík Leader Egyesület rajzpályázatot hirdetett Értékgyűjtés a generációk útján címmel, s ebbe a Békei Alapiskola tanulói is bekapcsolódtak. Az egyesület tagjai ellátogattak iskolánkba, felolvastak egy mesét a régi szigetközi mesterségekről és a gyerekeknek erről a meséről, illetve mesterségről kellett rajzot készíteniük.

Bővebben...
 
Vidám álarcosbál a békei kultúrházban

 

2017 februárjának utolsó vasárnapján Békei Alapiskola az óvodával közösen szervezett a gyerekeknek egy mókás délutánt a helyi kultúrházban, Békén. A gyerekek jelmezbe öltöztek, és az óvónénikkel, tanító nénikkel együtt vidám táncba kezdtek.

Bővebben...
 
Hagyományok ápolása a békei iskolában

 

A Békei Alapiskolában gazdag kulturális programmal készültünk 2016-ban a karácsonyi ünnepi időszakra. A kultúrházban a községi hivatal jótékonysági koncertet szervezett, ahol énekkarok és meghívott vendégek szerepeltek, s az iskolások és óvodások is felléptek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6