A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Évnyitó a jókai iskolában

 

Talán már el is felejtettétek, milyen volt az első nap az iskolában. Hiszen annyi minden történt azóta! Ráadásul 2019. szeptember 2-án sokfelé esett az eső, reggelre elázott az iskolaudvar, vizes lett a fű, és az ünnepélyes megnyitót a tornateremben kellett megtartani. Jókán szerencsére nem esett.

Bővebben...
 
7mérföldes csizmában mesevetélkedő Diósförgepatonyban

 

2019. április 2-án újra összemérték jártasságukat a mesék világában a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola tanulói. A 7mérföldes csizmában mesevetélkedő 4. fordulójának területi versenyére a helyi művelődési házban került sor.

Bővebben...
 
A Békei Alapiskolából kaptuk...

 

Az alábbi kedves leveleket, valamint a rajzos és más képzőművészeti alkotásokat a Békei Alapiskola tanulóitól kaptuk. Ezúttal is köszönjük a leveleket és a többi munkát.

Bővebben...
 
Anyanyelvi hónap Nagylégen

 

Hetedik alkalommal rendeztük meg 2018-ban a nagylégi Benyovszky Rudolf Alapiskolában az Anyanyelvi Hónap versenysorozatot. A gyerekek a következő kategóriákban mérték össze tudásukat és tehetségüket: olvasás és szövegértés, helyesírás, mese-, történet- és versírás, fogalmazás, meseillusztráció.

Bővebben...
 
Töknapok a Stampayban, Köbölkúton 2018-ban is

 

Tök jó napok ezek itt a Stampay János Alapiskolában ‒ ahogy hallom, hogy mondjátok. Hát persze! Lehet farigcsálni a jó érett, sárga tököket, lehet turkálni a nyálkás magok közt. Lehet kiállítást rendezni a legjobb alkotásokból, és fel lehet díszíteni velük az iskolát. Ijesztgetni is lehet a lányokat a fogatlan banyákkal meg világító fejű ördögökkel. Sőt!

Bővebben...
 
Móriczos diákok sikere Szegeden

 

2018 májusában a 7mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű mesevetélkedő magyarországi nagydöntőjén, Szegeden intézményünk, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda két csapata képviselte a Felvidéket.

Bővebben...
 
Tavasszal a köbölkúti iskolában

 

A Stampay János Alapiskolában 2018 tavaszán ugyancsak sok jó dolog történt. Végre birtokba vehettük a felújított és többféle szerepet is betöltő sportpályát. Most már lehet röplabdázni, kispályás futballt és streetballt is játszani, meg persze szurkolni a csapatoknak.

Bővebben...
 
Mesevetélkedőn a diósförgepatonyi gyerekek

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola tanulói kilencedik éve vesznek részt a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű mesevetélkedő fordulóin. 2018. áprilisban a csallóközi Vásárúton, a szlovákiai döntőn mérték össze a tudásukat, leleményességüket, találékonyságukat a gyerekek.

Bővebben...
 
Az Én Újságom

 

Ez volt a címe az első magyar gyereklapnak. Az egyházasbásti iskolások 2018. március végén ennek a szerkesztőségébe látogattak el. Lapozgattak a régi számokban, verseket, meséket olvastak belőlük.

Bővebben...
 
A Mikulás kesztyűje - A tardoskeddi Rezeda Bábcsoport előadása

 

Tardoskedden, a Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában közel tíz éve nagy sikerrel működik a Rezeda Bábcsoport. A csoport minden évben feldolgoz egy-egy, a gyerekek által közkedvelt és egyben tanulságos mesét. A 2017-es év egy kicsit rendhagyóra sikeredett annyiban, hogy most nem egy magyar népmesére, hanem egy téli, karácsonyi történetre esett a választás, mégpedig A Mikulás kesztyűje című mesére.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6