A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Az Én Újságom

 

Ez volt a címe az első magyar gyereklapnak. Az egyházasbásti iskolások 2018. március végén ennek a szerkesztőségébe látogattak el. Lapozgattak a régi számokban, verseket, meséket olvastak belőlük.

Bővebben...
 
A Mikulás kesztyűje - A tardoskeddi Rezeda Bábcsoport előadása

 

Tardoskedden, a Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában közel tíz éve nagy sikerrel működik a Rezeda Bábcsoport. A csoport minden évben feldolgoz egy-egy, a gyerekek által közkedvelt és egyben tanulságos mesét. A 2017-es év egy kicsit rendhagyóra sikeredett annyiban, hogy most nem egy magyar népmesére, hanem egy téli, karácsonyi történetre esett a választás, mégpedig A Mikulás kesztyűje című mesére.

Bővebben...
 
Vidám gyermeknap Békén

 

2017 júniusának első szombatján a falu apraja és nagyja összegyűlt a futballpályán. Gyermeknapot tartottunk. A résztvevők különféle versenyszámokban mérkőztek.

Bővebben...
 
Mesék szárnyán a diósförgepatonyi gyerekekkel

 

Kilencedik esztendeje vetélkednek 7 mérföldes csizmában heted7 határon át diákjaink a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában. 2017 márciusának legvégén iskolánk volt a helyszíne a mesevetélkedő területi fordulójának. A versenyzők – a hazai csapaton kívül a felbári, felsőpatonyi, jókai, deáki, egyházgellei, csallóközkürti, nagyszarvai, légi, vásárúti, alistáli és az ekecsi alapiskola tanulói – a művelődési házban tudáspróbák során mérték össze erejüket, az addig megszerzett ismereteiket, leleményességüket, találékonyságukat.

Bővebben...
 
Érdekes programok a békei iskolában

 

2016 őszén a Szigetköz–Mosoni-sík Leader Egyesület rajzpályázatot hirdetett Értékgyűjtés a generációk útján címmel, s ebbe a Békei Alapiskola tanulói is bekapcsolódtak. Az egyesület tagjai ellátogattak iskolánkba, felolvastak egy mesét a régi szigetközi mesterségekről és a gyerekeknek erről a meséről, illetve mesterségről kellett rajzot készíteniük.

Bővebben...
 
Vidám álarcosbál a békei kultúrházban

 

2017 februárjának utolsó vasárnapján Békei Alapiskola az óvodával közösen szervezett a gyerekeknek egy mókás délutánt a helyi kultúrházban, Békén. A gyerekek jelmezbe öltöztek, és az óvónénikkel, tanító nénikkel együtt vidám táncba kezdtek.

Bővebben...
 
Hagyományok ápolása a békei iskolában

 

A Békei Alapiskolában gazdag kulturális programmal készültünk 2016-ban a karácsonyi ünnepi időszakra. A kultúrházban a községi hivatal jótékonysági koncertet szervezett, ahol énekkarok és meghívott vendégek szerepeltek, s az iskolások és óvodások is felléptek.

Bővebben...
 
Mikulás a Marcelházi Iskolában

 

Készültek és már vártak bennünket a marcelházi iskolások. Éppen Mikulás-napot tartottak, nagy volt hát az izgalom a sok program és a Mikulás várása miatt is, amikor náluk jártunk 2016. decemberben.

Bővebben...
 
Százévest ünnepeltek

 

A muzslai gyerekek 2016 októberében iskolájuk kerek századik születésnapját ünnepelték. Száz év nagy idő még egy iskolaépület történetében is. Az Endrődy János Alapiskola patinás épülete azonban kora ellenére ma is korszerű, néhány éve ugyanis teljesen felújították.

Bővebben...
 
Meséltünk

 

2016. szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a Stampay János Alapiskolában is megünnepeltük a Magyar Mese Napját. Elek apó hatalmas mesekincset hagyott ránk. Rá emlékezve rendeztük meg ezt a napot az iskolánkban.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 6