A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Olvasni jó!

 

A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át országos mesevetélkedő egyik körzeti fordulóját az idén is a mi iskolánk, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda rendezte meg. A verseny a művelődési házban zajlott.

Bővebben...
 
Álarcosbálban jártak a békei alapiskolások

 

Kedves Kabóca!

Végre eljött a farsang! Nagyon örültünk, mert megint elmehettünk a csütörtöki álarcosbálra. Autóbusszal utaztunk a szomszéd faluba a tanító nénivel. Először misén voltunk, utána pedig elmentünk a kultúrházba.

Bővebben...
 
A mese világnapján

 

Iskolánkban, a Farkasdi Alapiskola és Óvoda könyvtárában minden évben megünnepeljük a mese világnapját. 2014-ben a -ból választottunk mesét. A lap szeptemberi számában találtunk rá Herman Ottó Hajnal című csodaszép meséjére.

Bővebben...
 
Nemzetközi könyvjelzőcsere program a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda első alkalommal kapcsolódott be az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő nemzetközi könyvjelzőcsere programba, melyet az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából.

Bővebben...
 
Adventi koszorúkészítés a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában minden évben megrendezzük az adventi koszorúkészítés programot. A karácsonyi énekek, a fenyőillat az idén is igazi adventi hangulatot varázsolt az osztályterembe.

Bővebben...
 
Az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola harmadikosai írták...

 

2014. októberi számunk meseoldalán Pudlimász kertet tervezett, növényeket ültetett. Ám egy reggel feldúlva találta a szépen alakuló művét. Mi történhetett? Az ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola 3/b osztályosai, amint tanító nénijük, Kovács Anikó írja, nagy örömmel láttak munkához, és nem is egy remek befejezést írtak a meséhez. Fogadjátok, olvassátok szeretettel!

Bővebben...
 
A békei alapiskolások írták...

 

Kedves Kabóca!

Megkezdődött a tanév a mi iskolánkban is. Az idén tizenhárman vagyunk az osztályban. Az osztályfőnökünk, Piroska tanító néni megmutatta nekünk a -t. Minden gyerek kíváncsian lapozta az újságot, mindenki talált benne valami érdekeset.

Bővebben...
 
Tökfaragó délután a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A családi délutánon az elsős gyerekek a szülőkkel együtt, közösen készítették el a mosolygós, morcos, szomorú és ijesztő tökfigurákat. A nagy munka után a gyerkőcök őszi versekkel, körjátékokkal és énekekkel köszöntötték az évszakot és színesítették a programot.

Bővebben...
 
Irodalmi akadályverseny

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda irodalmi kör óráin Berg Judit Rumini című meseregényével foglalkoztak a gyerekek. Több hónapot szántak a könyv elolvasására és megbeszélésére.

Bővebben...
 
A kisiskola, ahol a gyerekek nem várták a vakációt

 

A békei kisiskolások az idén egyáltalán nem várták a vakációt! Hallottatok már ilyet?! Inkább jártak volna iskolába. Pedig júniusban már javában tartott a nyár, a forró napokon mindenki epekedve gondolt valami jó kis nyaralásra, táborozásra. Ők meg örültek, hogy mehetnek az iskolába. Az ő kis iskolájukba!!!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 5