A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!A legkedvesebb mesehősöm

 

A csallóközcsütörtöki Játékvár játszóház hagyományosan minden évben, így 2016-ban is, rajzpályázatot hirdet. A rendezvénybe évről évre egyre több gyerek bekapcsolódik, és szebbnél szebb rajzokat küldenek. Az ünnepélyes díjátadón a végén mesejátékkal szórakoztatják a résztvevőket.

Bővebben...
 
A kék bolygóról

 

A Pongrácz Lajos Alapiskola Ipolyságon 2016-ban is meghirdette a Kék bolygó versenyt. A gyerekek versekkel, fogalmazásokkal, képzőművészeti alkotásokkal és különféle projektekkel kapcsolódtak be a rendezvénybe. Alább a legjobb munkákból közlünk válogatást.

Bővebben...
 
Anyák napja a Stampayban

 

Édesanyámnak szeretettel címmel két egész estét betöltő műsorral kedveskedtek anyák napjára  az anyukáknak, nagymamáknak és dédmamáknak 2016 májusában Köbölkúton a Stampay János Alapiskola tanulói.

Bővebben...
 
Zöldüljünk együtt!

 

Rendhagyó módon ünnepeltük 2016-ban a Föld napját a vásárúti József Attila Alapiskolában. Tantóink már hetekkel korábban három kategóriában is versenyt hirdettek. A rajzversenybe 26 diák kapcsolódott be. Miről álmodik a Föld? volt a megadott téma.

Bővebben...
 
Rendhagyó irodalomóra a költészet napján

 

Április 11-e jeles nap a számunkra. József Attilára emlékezünk ekkor a költő születésnapján, amit egyben a költészet napjaként is ünnepelünk. 2016-ban a vásárúti József Attila Alapiskolában kicsit eltértünk a megszokott ünneplési módoktól, a gyerekek nem kis örömére. Új hagyományt teremtettünk? Elképzelhető.

Bővebben...
 
Találkozás Tóth Lászlóval íróval nemcsak apukaként

 

Egy tavaszi délelőttön, 2016. április 7-én a gyerekek a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola 3/A osztályában  izgatottabbak voltak a szokottnál. Tóth László, a szlovákiai magyar irodalom jeles képviselője látogatott el hozzájuk.

Bővebben...
 
A Békei Alapiskolából írták...

 

Kedves Kabóca!

A Békei Alapiskolában 2015. novemberben Tökjó Napot tartottunk. Mindenki hozott tököt, a díszítéshez pedig gyöngyöket, szalagokat, faleveleket. A tököket először kifaragta a tanító néni, mi pedig kiszedtük a belsejét. Ezután következett a díszítés.

Bővebben...
 
A farkasdi alapiskolából írták...

 

Kedves Kabóca!

A mi sulinkban, a Farkasdi Alapiskolában a gyerekek nagyon szeretnek mesét olvasni. A Kabócában található meséket is gyakran együtt olvassuk el és együtt dolgozzuk fel.

Bővebben...
 
A Magyar Népmese Napja a Stampayban

 

Aki nem hiszi, hogy a köbölkúti Stampay János Alapiskolában 2015-ben milyen jól szórakoztak az ovisok és az alsó tagozatosok a Magyar népmese napján, aki nem hiszi, hogy a másodikosok milyen ügyesen mondák a mesét, aki nem hiszi, hogy minden találós kérdésre helyesen válaszoltak a kicsik, és végül aki nem hiszi, hogy Szeleczki Mónika meséjét szájtátva hallgatták a gyerekek, az járjon utána, vagy... higgyen a szemének!

Bővebben...
 
Olvasni jó!

 

A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át mesevetélkedő szlovákiai országos döntőjére 2015. május 6-án került sor a vásárúti iskolában. Iskolánkat a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvodát a Boszik (Adamiczká Leila, Bernáth Blanka, Gyurkovics Csilla), a Huncutkák (Nagy Máté, Pollák Zsófia, Tóth Erika, Varga Nóra) és a Mókuskák csapata (Nagy Dániel, Nagy Fanni, Puha Zsófia, Szabó Dániel) képviselte.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 6