A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Találkozás Tóth Lászlóval íróval nemcsak apukaként

 

Egy tavaszi délelőttön, 2016. április 7-én a gyerekek a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola 3/A osztályában  izgatottabbak voltak a szokottnál. Tóth László, a szlovákiai magyar irodalom jeles képviselője látogatott el hozzájuk.

Bővebben...
 
A Békei Alapiskolából írták...

 

Kedves Kabóca!

A Békei Alapiskolában 2015. novemberben Tökjó Napot tartottunk. Mindenki hozott tököt, a díszítéshez pedig gyöngyöket, szalagokat, faleveleket. A tököket először kifaragta a tanító néni, mi pedig kiszedtük a belsejét. Ezután következett a díszítés.

Bővebben...
 
A farkasdi alapiskolából írták...

 

Kedves Kabóca!

A mi sulinkban, a Farkasdi Alapiskolában a gyerekek nagyon szeretnek mesét olvasni. A Kabócában található meséket is gyakran együtt olvassuk el és együtt dolgozzuk fel.

Bővebben...
 
A Magyar Népmese Napja a Stampayban

 

Aki nem hiszi, hogy a köbölkúti Stampay János Alapiskolában 2015-ben milyen jól szórakoztak az ovisok és az alsó tagozatosok a Magyar népmese napján, aki nem hiszi, hogy a másodikosok milyen ügyesen mondák a mesét, aki nem hiszi, hogy minden találós kérdésre helyesen válaszoltak a kicsik, és végül aki nem hiszi, hogy Szeleczki Mónika meséjét szájtátva hallgatták a gyerekek, az járjon utána, vagy... higgyen a szemének!

Bővebben...
 
Olvasni jó!

 

A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át mesevetélkedő szlovákiai országos döntőjére 2015. május 6-án került sor a vásárúti iskolában. Iskolánkat a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvodát a Boszik (Adamiczká Leila, Bernáth Blanka, Gyurkovics Csilla), a Huncutkák (Nagy Máté, Pollák Zsófia, Tóth Erika, Varga Nóra) és a Mókuskák csapata (Nagy Dániel, Nagy Fanni, Puha Zsófia, Szabó Dániel) képviselte.

Bővebben...
 
Kék bolygó pályázat az Ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskolában 2015

 

A kék bolygó

Régen az emberek még nem tudták, hogy a Föld gömbölyű. Egy napon néhány tengerész elhatározta, hogy felfedezi a világot. Nagy folyókon, hatalmas óceánokon utaztak. Egyik nap hatalmas vihar támadt a tengeren, és ők hajótörést szenvedtek. Néhány tengerész megmenekült, mert egy hullám partra vetette őket. Olyan helyre kerültek, ahol éppen űrhajósokat kerestek. Mivel fel akarták fedezni a Földet, vállalkoztak a nagy feladatra.

Bővebben...
 
Olvasni jó!

 

A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át országos mesevetélkedő egyik körzeti fordulóját 2015-ben is a mi iskolánk, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda rendezte meg. A verseny a művelődési házban zajlott.

Bővebben...
 
Álarcosbálban jártak a békei alapiskolások

 

Kedves Kabóca!

Végre eljött a farsang! Nagyon örültünk, mert megint elmehettünk a csütörtöki álarcosbálra. Autóbusszal utaztunk a szomszéd faluba a tanító nénivel. Először misén voltunk, utána pedig elmentünk a kultúrházba.

Bővebben...
 
A mese világnapján

 

Iskolánkban, a Farkasdi Alapiskola és Óvoda könyvtárában minden évben megünnepeljük a mese világnapját. 2014-ben a -ból választottunk mesét. A lap szeptemberi számában találtunk rá Herman Ottó Hajnal című csodaszép meséjére.

Bővebben...
 
Nemzetközi könyvjelzőcsere program a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda 2014-ben első alkalommal kapcsolódott be az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő nemzetközi könyvjelzőcsere programba, melyet az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 6