A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Kék bolygó pályázat az Ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskolában 2015

 

A kék bolygó

Régen az emberek még nem tudták, hogy a Föld gömbölyű. Egy napon néhány tengerész elhatározta, hogy felfedezi a világot. Nagy folyókon, hatalmas óceánokon utaztak. Egyik nap hatalmas vihar támadt a tengeren, és ők hajótörést szenvedtek. Néhány tengerész megmenekült, mert egy hullám partra vetette őket. Olyan helyre kerültek, ahol éppen űrhajósokat kerestek. Mivel fel akarták fedezni a Földet, vállalkoztak a nagy feladatra.

Bővebben...
 
Olvasni jó!

 

A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át országos mesevetélkedő egyik körzeti fordulóját 2015-ben is a mi iskolánk, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda rendezte meg. A verseny a művelődési házban zajlott.

Bővebben...
 
Álarcosbálban jártak a békei alapiskolások

 

Kedves Kabóca!

Végre eljött a farsang! Nagyon örültünk, mert megint elmehettünk a csütörtöki álarcosbálra. Autóbusszal utaztunk a szomszéd faluba a tanító nénivel. Először misén voltunk, utána pedig elmentünk a kultúrházba.

Bővebben...
 
A mese világnapján

 

Iskolánkban, a Farkasdi Alapiskola és Óvoda könyvtárában minden évben megünnepeljük a mese világnapját. 2014-ben a -ból választottunk mesét. A lap szeptemberi számában találtunk rá Herman Ottó Hajnal című csodaszép meséjére.

Bővebben...
 
Nemzetközi könyvjelzőcsere program a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda 2014-ben első alkalommal kapcsolódott be az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő nemzetközi könyvjelzőcsere programba, melyet az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából.

Bővebben...
 
Adventi koszorúkészítés a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában minden évben, így 2014-ben is, megrendezzük az adventi koszorúkészítés programot. A karácsonyi énekek, a fenyőillat az idén is igazi adventi hangulatot varázsolt az osztályterembe.

Bővebben...
 
Az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola harmadikosai írták...

 

2014. októberi számunk meseoldalán Pudlimász kertet tervezett, növényeket ültetett. Ám egy reggel feldúlva találta a szépen alakuló művét. Mi történhetett? Az ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola 3/b osztályosai, amint tanító nénijük, Kovács Anikó írja, nagy örömmel láttak munkához, és nem is egy remek befejezést írtak a meséhez. Fogadjátok, olvassátok szeretettel!

Bővebben...
 
A békei alapiskolások írták...

 

Kedves Kabóca!

Megkezdődött a 2014/2015-ös tanév Békei Alapiskolában is. Az idén tizenhárman vagyunk az osztályban. Az osztályfőnökünk, Piroska tanító néni megmutatta nekünk a -t. Minden gyerek kíváncsian lapozta az újságot, mindenki talált benne valami érdekeset.

Bővebben...
 
Tökfaragó délután a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában

 

A 2014-es családi délutánon az elsős gyerekek a szülőkkel együtt, közösen készítették el a mosolygós, morcos, szomorú és ijesztő tökfigurákat a Móricz Zsigmond Alapiskolában.. A nagy munka után a gyerkőcök őszi versekkel, körjátékokkal és énekekkel köszöntötték az évszakot és színesítették a programot.

Bővebben...
 
Irodalmi akadályverseny

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda irodalmi kör óráin Berg Judit Rumini című meseregényével foglalkoztak a gyerekek. 2014-ben több hónapot szántak a könyv elolvasására és megbeszélésére.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 6