A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Beszélgetés egy vak emberrel

 

Nemrég járt nálunk, a békei iskolában egy kedves szlovák bácsi. Vak volt. Elkísérte őt a vakvezető kutyája is. A kutyát Arkusnak hívták. Amikor a bácsi leejtette a botját, a kutya már ugrott is, és visszaadta a gazdájának.

Bővebben...
 
7 mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Országos mesevetélkedő

Ötödik alkalommal kapcsolódott be a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola a 7 mérföldes csizmában heted7 határonát mesevetélkedőbe. Iskolánkat 2014. április 30-án Vásárúton, a szlovákiai országos döntőn a Mesebúvárok csapata, Puha Lilla, Kucsera Rebeka, Bertók Vivien képviselte.

Bővebben...
 
7 mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Mesevetélkedő a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Iskolában

A diósförgepatonyi művelődési ház adott otthont a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű országos mesevetélkedő egyik körzeti fordulójának 2014. március 6-án.

Bővebben...
 
A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

A Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Mi még csak első osztályosok vagyunk, de már tudunk írni és olvasni. Most leírjuk, hogy a tanulás mellett mit csináltunk az elmúlt hónapokban az iskolában.

Bővebben...
 
Nyuszibuli és Költészet Napja Köbölkúton

Stampay János Alapiskola, Köbölkút

 

Nyuszibuli a Stampayban

Húsvétváró nyuszibulin vigadoztak március végén a köbölkúti Stampay János Alapiskola kisdiákjai. A húsvéti népszokásokat felelevenítő foglalkozás után nyuszis dalok, játékok és tánc következett.

Bővebben...
 
Mesevetélkedő a 7 mérföldes csizmával

Móricz Zsigmond Alapiskola, Diósförgepatony

 

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola évek óta bekapcsolódik a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át című mesevetélkedőbe. Az idén – már másodszor – a 4. forduló területi versenyének rendezői is mi voltunk.

Bővebben...
 
A zsitvabesenyői óvoda

Zsitvabesenyői Óvoda

 

A mi óvodánk közös épületben van az iskolával. A gyerekek két osztályba járnak, az egyik magyar, a másik szlovák csoport. Az egész óvoda egyetlen csodás mesebirodalom, a falak tele vannak színes képekkel. Reggelente a játéksarkok csalogatják a kicsiket, aztán meg az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozások.

Bővebben...
 
Elsősök beiratkozása a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskolában

A tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskola

 

Január és február hónap zajos időszak volt az iskolákban. Most iratkoztak be a jövendő elsősök. Sok iskolában színes programmal várták őket. A tardoskeddi gyerekek fényképeket és beszámolókat is küldtek az eseményekről.

Bővebben...
 
A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

A mi kis iskolánkba ebben a tanévben 26 tanuló jár. Az elsősök a harmadikosokkal, a másodikosok a negyedikesekkel tanulnak együtt. Családias a légkör nálunk, figyelünk egymásra, és az elsősöket is mindig segítjük a beilleszkedésben.

Bővebben...
 
Karácsonyi vásár Köbölkúton

Stampay János Alapiskola Köbölkút

 

A köbölkúti Stampay János Alapiskola tanulóinak, pedagógusainak, a diákok szüleinek, nagyszüleinek és ismerőseinek munkáiból karácsonyi vásárt rendeztünk 2012. december 14-én a falunk közepén. Igazi ünnepi hangulattal, forró teával, forralt borral, karácsonyi zenével és egy kis betlehemes megnyitóval vártuk az érdeklődőket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 5