A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!A zsitvabesenyői óvoda

Zsitvabesenyői Óvoda

 

A mi óvodánk közös épületben van a Zsitvabesenyői Alapiskolával. A gyerekek két osztályba járnak, az egyik magyar, a másik szlovák csoport. Az egész óvoda egyetlen csodás mesebirodalom, a falak tele vannak színes képekkel. Reggelente a játéksarkok csalogatják a kicsiket, aztán meg az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozások.

Bővebben...
 
Elsősök beiratkozása a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskolában

A tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskola

 

2013 januárja és februárja hónap zajos időszak volt az iskolákban. Most iratkoztak be a jövendő elsősök. Sok iskolában színes programmal várták őket. A tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskolából a gyerekek fényképeket és beszámolókat is küldtek az eseményekről.

Bővebben...
 
A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapikolába a 2012/2013-as tanévben 26 tanuló jár. Az elsősök a harmadikosokkal, a másodikosok a negyedikesekkel tanulnak együtt. Családias a légkör nálunk, figyelünk egymásra, és az elsősöket is mindig segítjük a beilleszkedésben.

Bővebben...
 
Karácsonyi vásár Köbölkúton

Stampay János Alapiskola Köbölkút

 

A köbölkúti Stampay János Alapiskola tanulóinak, pedagógusainak, a diákok szüleinek, nagyszüleinek és ismerőseinek munkáiból karácsonyi vásárt rendeztünk 2012. december 14-én a falunk közepén. Igazi ünnepi hangulattal, forró teával, forralt borral, karácsonyi zenével és egy kis betlehemes megnyitóval vártuk az érdeklődőket.

Bővebben...
 
A Hidaskürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

A Hidaskürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

A mi falunk a Galántai járásban található. Több mint kétszáz éve van benne iskola. A mai Hidaskürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola épülete kellemes környezetben fenyők, nyírfák közt áll. A tanítást modern eszközök segítik. Van interaktív táblánk, sokat használjuk a számítógépet. A tehetséges tanulók képességfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt. A lemaradók különórákon igyekezhetnek behozni a lemaradást. Szinte minden gyerek jár valamilyen szakkörre.

Bővebben...
 
A Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Városunk Dél-Szlovákia legkeletibb csücskében, a Bodrog és a Latorca folyók által közrezárt Bodrogközben található. A Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 1950-ben alakult, 2002-től jogalanyi intézményként működik, fenntartója Királyhelmec Város Önkormányzata. Oktató-nevelő intézményként arra törekszünk, hogy a környék iskolái között kivívott előkelő helyünket, hírnevünket öregbítsük és tudásunkat továbbadjuk a régióban.

Bővebben...
 
A Buzitai Alapiskola

Buzitai Alapiskola

 

A mi falunk, Buzita határ menti kis település Kassától 25 kilométerre, a Kanyapta völgyében. A Buzitai Alapiskola tavaly ünnepelte hatvanadik születésnapját.

Bővebben...
 
Anyák napja az iskolánkban

Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Speciális Alapiskola

 

A dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Speciális Alapiskola diákjai 2012. május 11-én anyák napi műsorral kedveskedtek az édesanyáknak és a nagymamáknak.

Bővebben...
 
Irodalmi nap a Bakai Alapiskolában

Bakai Általános Iskola

 

A Bakai Alapiskolában minden évben egy-egy napon a szépirodalomé, az olvasásé és az olvasás élményéé a főszerep. Mindig valamilyen jeles alkalomhoz, például a magyar kultúra vagy a költészet napjához kötik az eseményt. Néhány hónapja Jankó Zoltán íróra emlékeztek, aki 140 évvel ezelőtt született a faluban. Róla nevezték el az irodalmi rendezvényt is, amelyet 2012. április 11-én, a Költészet napján tartanak meg. Ez már a harmadik Jankó Zoltán irodalmi és kulturális nap lesz az iskolában.

Bővebben...
 
A Dernői Alapiskola

Dernői Alapiskola

 

Egy kőhajításnyira Krasznahorka büszke várától van a Csermosnya völgye és benne Dernő. Egykor vasércet bányásztak itt. A bányáknak azonban ma már csak kis bejáratai látszanak a falu fölötti erdőben, és Dernő közepén is elhagyott épületként áll az egykori vasgyár utolsó megmaradt műhelye. A Dernői Magyar Tannyelvű Alapiskola épülete a Haraszt hegyoldal alatt találhatő és az 1960-as években épült. Jelenleg 164 tanulója van, akik Krasznahorkaváraljáról, Barkáról, Lucskáról és Dernőről járnak ide.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 6