A mi sulink

Ha történt valami érdekes az iskoládban, és szeretnéd, hogy mi is hírt adjunk róla, írd meg nekünk e-mail-ben itt, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. Ne felejts el képeket, esetleg videót is küldeni, hogy még érdekesebb és színesebb lehessen ez a rovat, hiszen a Te sulidról szól!Karácsonyi vásár Köbölkúton

Stampay János Alapiskola Köbölkút

 

A köbölkúti Stampay János Alapiskola tanulóinak, pedagógusainak, a diákok szüleinek, nagyszüleinek és ismerőseinek munkáiból karácsonyi vásárt rendeztünk 2012. december 14-én a falunk közepén. Igazi ünnepi hangulattal, forró teával, forralt borral, karácsonyi zenével és egy kis betlehemes megnyitóval vártuk az érdeklődőket.

Bővebben...
 
A Hidaskürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

A Hidaskürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

A mi falunk a Galántai járásban található. Több mint kétszáz éve van benne iskola. A mai Hidaskürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola épülete kellemes környezetben fenyők, nyírfák közt áll. A tanítást modern eszközök segítik. Van interaktív táblánk, sokat használjuk a számítógépet. A tehetséges tanulók képességfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt. A lemaradók különórákon igyekezhetnek behozni a lemaradást. Szinte minden gyerek jár valamilyen szakkörre.

Bővebben...
 
A Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Városunk Dél-Szlovákia legkeletibb csücskében, a Bodrog és a Latorca folyók által közrezárt Bodrogközben található. A Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 1950-ben alakult, 2002-től jogalanyi intézményként működik, fenntartója Királyhelmec Város Önkormányzata. Oktató-nevelő intézményként arra törekszünk, hogy a környék iskolái között kivívott előkelő helyünket, hírnevünket öregbítsük és tudásunkat továbbadjuk a régióban.

Bővebben...
 
A Buzitai Alapiskola

Buzitai Alapiskola

 

A mi falunk, Buzita határ menti kis település Kassától 25 kilométerre, a Kanyapta völgyében. A Buzitai Alapiskola tavaly ünnepelte hatvanadik születésnapját.

Bővebben...
 
Anyák napja az iskolánkban

Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Speciális Alapiskola

 

A dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Speciális Alapiskola diákjai 2012. május 11-én anyák napi műsorral kedveskedtek az édesanyáknak és a nagymamáknak.

Bővebben...
 
Irodalmi nap a Bakai Alapiskolában

Bakai Általános Iskola

 

A Bakai Alapiskolában minden évben egy-egy napon a szépirodalomé, az olvasásé és az olvasás élményéé a főszerep. Mindig valamilyen jeles alkalomhoz, például a magyar kultúra vagy a költészet napjához kötik az eseményt. Néhány hónapja Jankó Zoltán íróra emlékeztek, aki 140 évvel ezelőtt született a faluban. Róla nevezték el az irodalmi rendezvényt is, amelyet 2012. április 11-én, a Költészet napján tartanak meg. Ez már a harmadik Jankó Zoltán irodalmi és kulturális nap lesz az iskolában.

Bővebben...
 
A Dernői Alapiskola

Dernői Alapiskola

 

Egy kőhajításnyira Krasznahorka büszke várától van a Csermosnya völgye és benne Dernő. Egykor vasércet bányásztak itt. A bányáknak azonban ma már csak kis bejáratai látszanak a falu fölötti erdőben, és Dernő közepén is elhagyott épületként áll az egykori vasgyár utolsó megmaradt műhelye. A Dernői Magyar Tannyelvű Alapiskola épülete a Haraszt hegyoldal alatt találhatő és az 1960-as években épült. Jelenleg 164 tanulója van, akik Krasznahorkaváraljáról, Barkáról, Lucskáról és Dernőről járnak ide.

Bővebben...
 
A Széchenyi István Alapiskola Felsőszeliben

Felszőszeli Széchenyi István Alapiskola

 

A Széchenyi István Alapiskolában, Felsőszeliben 2011 ősze tele volt különféle rendezvénnyel. Nagy esemény volt a Széchenyi-napok, amelyet immár hagyományosan minden októberben megrendezünk. Az idei azért is volt kiemelkedő, programjaiban rendkívül gazdag és sokrétű, mert  Széchenyi István születésének 220., iskolánk névfelvételének pedig 10. évfordulója jegyében zajlott.

Bővebben...
 
Karácsonyi kalácsok a Ragyolci Alapiskolában és Óvodában

Ragyolci Alapiskola és Óvoda

 

A mi iskolánk, a Ragyolci Alapiskola és Óvoda 2011-ben ünnepelte épülete elkészülésének 50. évfordulóját. Színes műsorral, méltón emlékeztünk meg erről az eseményről. De nemcsak a múltból, a jelenből is van miről beszámolnunk. Szeretünk sportolni, színházba járni, verset mondani, együtt szórakozni. Lehetőleg mindent megünneplünk, és olyankor mindig nagyon jól érezzük magunkat.

Bővebben...
 
Októberi napok az ekeli Hetényi János Iskolában

Ekeli Hetényi János iskola

 

A mi iskolánkban, az ekeli Hetényi János Iskolában minden évben két alkalommal van papírgyűjtés2011-ben október 4-én és 5-én volt. Rengeteg papírt gyűjtöttünk. Mi, elsősök vagyunk a legkevesebben. Annál nagyobb volt az öröm, hogy mégis a mi osztályunk gyűjtötte a legtöbb papírt, és megnyertük az iskolai versenyt. A fényképen a győztes csapat látható (vagyis mi).

 

Az ekeli Hetényi János Alapiskola első osztályosai

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 6