Híradó
Cicúr is bemutatkozott

 

Cicúr, a kiskutya ügyes volt decemberben. 2021 karácsonyára elkészült a különös kalandjáról, egy nyomozás történetéről szóló könyv, és a boltokba került. Jó, ha erről tudnak a gyerekek, gondolta a kiskutya. Igaz, sok gyerek a -ban már olvashatott az esetről, a könyv azonban mégis más.

Bővebben...
 
Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny 2021

 

Januári-februári lapszámainkban közzé szoktuk tenni a tavaszi országos fesztiválok, versenyek felhívásait, időpontjait, helyszíneit, hogy senki el ne feledkezzen, és időben kezdjen készülni a nagy eseményekre. Most ez elmarad, mert egyelőre a rendezők és senki más sem tudja, hogy milyen lesz a járványhelyzet tavasszal, és lehet-e majd találkozni, összegyűlni, együtt lenni sok gyereknek országos rendezvényeken.

Bővebben...
 
HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál 2021

 

Járvány ide vagy oda, könyvfesztivál nem maradhat el. Ennek fényes bizonyítéka, hogy 2021. április 2-4. között az online térben kerül megrendezésre a HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál. És ami a legjobb, hogy az eseményen a , illetve a kiadója, az Anser is képviselteti magát, és sok-sok más kiadó mellett április 3-án, 10.00 órakor egy bemutatkozó filmet is megtekinthet az érdeklődő közönség az Anser eddig megjelent köteteiről és a -ról. Kövesd te is a fesztivál eseményeit a Facebookon, itt!

Bővebben...
 
A dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola 4.A osztályosainak munkái

 

Valamennyi alkotás ihletője vers volt, mégpedig Polgár Anikó Paleocsontevés című kötetének valamelyik verse.

Bővebben...
 
Mimó manó a Parti medvében

 

A szerzők mindig nagyon kíváncsiak az olvasók véleményére: Tetszett nekik a könyve? Mit gondolnak azokról a dolgokról, amikről írt benne? De az olvasók is kíváncsiak a szerzőre! Miért pont arról írt, amiről írt a könyvében? Például miért éppen egy manóról? Miért a piros meg a zöld a manók kedvenc színe? És hasonlóak. Hát ezért szeretnek az írók és az olvasók találkozni egymással.

Bővebben...
 
Őszi kiállítás a Stampayban

 

A töklámpással halloweenkor jól lehet ijesztgetni. De a sok színes tök másra is jó, nemcsak félelemkeltésre. Ősszel, amikor sorra mind megérik a kertekben a kerek vagy hosszúkás, sárga, zöld és piros termés, fel lehet díszíteni vele az egész iskolát.

Bővebben...
 
A Játékvár Játszóház kiállítása

 

Rajzversenyt, majd a legjobb munkákból kiállítást rendezett a csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház 2020 szeptemberében.

Bővebben...
 
Az alsóbodoki nyári tábor

 

Ez a tábor 2020-ban sem maradhatott el. Hiszen hosszú évek óta mindig megrendezik, és most is nagyon várták már a gyerekek, a visszajárók és az  első táborozók, hogy legyen. Meg aztán tavasszal éppen eleget voltak otthon, és az alsóbodoki táborban egész nap kint lehetett lenni a szabadban, a szép Zoboralján.

Bővebben...
 
A császár új ruhája

 

Zenés mesejáték a kassai Thália Színház előadásában

Ki ne ismerné Andersen meséjét a gőgös császárról, aki alattvalóira fittyet hányva csak az öltözködéssel van elfoglalva, és a szép ruháknál semmit sem becsül többre a világon.  Főemberei – a Miniszter és a Hopmester – készséggel elnézik a hóbortját.

Bővebben...
 
Òz, a nagy varázsló a Komáromi Jókai Színházban

 

Nagy kalandra indul Dorka és a barátai, a Madárijesztő, a Bádogember meg a Gyáva Oroszlán a Komáromi Jókai Színházban. Smaragdvárosba készülnek, hogy megkeressék Ózt, a nagy varázslót. A Madárijesztő észt, a Bádogember szívet, a Gyáva Oroszlán bátorságot szeretne kérni Óztól.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 9