Híradó
Újra Pozsonyban

 

2022 májusában számoltunk be arról, hogy amikor a könyv hónapját, a költészet, majd a gyerekkönyvek nemzetközi napját ünnepeltük, jeles kiállításra került sor Pozsonyban: a Szlovákiában élő nemzetiségek, a különféle nyelven beszélő népek gyerekkönyveiben és -lapjaiban gyönyörködhettek a BIBIANA Házba látogatók.

Bővebben...
 
Ünnepélyes tanévnyitó 2022

 

A magyar iskolák országos tanévnyitóját 2022 szeptemberének legelején egy gömöri kis faluban, Deresken tartották. Az elsősök is bemutatkoztak. Szép könyvet és iskolatáskát is kaptak.

Bővebben...
 
Gyerekbirodalom a Könyvfesztiválon

 

A 2022. évi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének keretén belül október 1-jén 10.00 órától a Millenáris „D” épületében a legkisebbek meseországba is ellátogathatnak. Balla Margit szlovákiai meseíró könyveinek karaktereit hozza el a fesztiválra. A gyerekek részt vehetnek játékos foglalkozásban, de a sok rajzolás és mese sem maradhat el, sőt, még a szereplők bőrébe is belebújhatnak majd az érdeklődők.

Bővebben...
 
Kabóca-könyvek a 93. Ünnepi Könyvhéten

 

A 93. Ünnepi Könyvhéten Budapesten 2022. június 10-én 17.00 órától a -könyvek sorozat két szerzője, Balla Margit és Tóth László dedikál a 77. számú pavilonnál.

Bővebben...
 
A 46. Duna Menti Tavaszon

 

2022-ben végre Duna Menti Tavasz is volt! Persze nem egészen olyan, mint szokott. Mert az előválogatás bizony hiányzott. Elég volt csak bejelentkezni a fesztiválra, és máris biztos volt a részvétel. Június első napjaiban így is csak feleannyi, a szokásos negyvenegynéhány helyett most 22 színjátszó és bábcsoport érkezett Dunaszerdahelyre.

Bővebben...
 
Majdnem Tompika

 

2022-ben minden megvolt, szinte éppen úgy, ahogy a Covid-járvány előtti években. Csak a döntő éppen nem Rimaszombatban, hanem Érsekújvárban volt, és nem Tompa Mihály Országos Versenynek, hanem Petőfi–Tompa Országos Seregszemlének neveztük.

Bővebben...
 
Író-olvasó találkozó a Kodály Zoltán Alapiskolában

 

2022. április 1-jén író-olvasó találkozón láttuk vendégül iskolánkban, a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában Csehy Zoltánt. A költő verseit a -könyvek sorozatban megjelent, Kimaradsz egy körből! című, nemrég megjelent kötetben már hónapokkal korábban elolvasták az ötödikesek. A jó humorú, nyelvi játékokkal teli költeményekkel élvezettel ismerkedtek a gyerekek, s maguk is megpróbálkoztak a versfaragással: Csehy Zoltán verseihez hozzáírtak egy-egy versszakot.

Bővebben...
 
Olvasóikkal találkoztak a Kabóca-könyvek szerzői

 

2022. április 8-án olvasóikkal, a Duna Utcai Alapiskola tanulóival találkoztak Pozsonyban a -könyvek legutóbbi köteteinek szerzői,Tóth László, Balla Margit és Lukács Hajnalka. A találkozóra a #slovo#jazyk#kniha (#szó#nyelv#könyv) című kiállítás kísérőprogramjaként került sor a BIBIANA, a Művészetek a Gyerekekért Nemzetközi Házában.

Bővebben...
 
Az Év Gyerekkönyve Díj 2022

 

Az Év Gyerekkönyve Díj 2022 jelöltjei közt van Csehy Zoltánnak a -könyvek sorozatban ősszel megjelent Kimaradsz egy körből! című verseskötete. A díjat a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum osztja ki szakmai zsűri döntése alapján az előző évben megjelent, kiemelkedő művek alkotóinak. Csehy Zoltán kötete Az Év Gyerekkönyvírója-díj  (6-12 éves korosztály) jelöltjei közt szerepel.

Bővebben...
 
Kiállítás a BIBIANA-házban

 

2022. március 24-én nyílik meg Pozsonyban a BIBIANA-házban, a gyerekirodalom központjában a #slovo#jazyk#kniha (#szó#nyelv#könyv) című kiállítás, amely a szlovákiai nemzeti kisebbségek gyerekkönyveiből és gyereklapjaiból nyújt válogatást sok kísérő programmal, bemutatókkal, felolvasásokkal együtt. A kiállításban bemutatkozik kiadónk is lapunkkal, a -val és a -könyvsorozat köteteivel. A kiállítás megtekinthető lesz egy hónapon keresztül egészen 2022. április 24-ig. A programok a BIBIANA Facebook-oldalán követhetők.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 10