Híradó
Adysok közt Párkányban

 

Igazán jó hangulatú találkozó volt! Talán azért is, mert végre tavasz volt, és mert sokan voltunk. Az összes harmadikos összegyűlt a könyvtárszobában, mind a négy osztály!

Bővebben...
 
Ünnepeltek a Tompikán!

 

Mind a három napon esett az eső és szokatlanul hideg volt az idén a Tompikán Rimaszombatban. Hogy aztán hogyan lett ebből mégis fesztiválhangulat? Hát úgy, hogy mindenkit égetett a versenyláz, az előadókat, a kísérőket, de talán még a nézőket is.

Bővebben...
 
Nyolckor a bárkán - Bemutató a komáromi Jókai Színházban

 

A Jókai Színházban nem feledkeznek el a gyerekekről. 2016 decemberében, Mikulás napja előtt ‒ ahogy az már náluk lenni szokott ‒ most is új mesejátékot mutattak be a legkisebbeknek. A darab titokzatosan hangzó címe: Nyolckor a bárkán. A szerzője egy német író, Ulrich Hub.

Bővebben...
 
Fesztiválról fesztiválra, versenyről versenyre 2016-ban

 

2016 május végétől egymást érték a fesztiválok. Érsekújvárban a kórusok adtak egymásnak találkozót, Dunaszerdahelyen a bábosok és színjátszók fesztiváloztak, június elején pedig a népmesemondók versengtek Rozsnyón.

Bővebben...
 
A 25. Tompikán

 

2016. április végén, 28‒30-án lezajlott Rimaszombatban a 25. Tompika, a vers- és prózamondók országos versenye. Óriási siker volt. Mindenki eljött. Azok is, akiknek az előadói, színészi, művészi pályája valamikor hajdanán innen, a Tompikáról indult.

Bővebben...
 
A budapesti könyvfesztiválon a Kabóca-könyvek

 

Jól sikerült 2016. április 22-én, pénteken Budapesten, a Nemzetközi Könyvfesztiválon A földönkívüli kislány bemutatkozása. Petres Csizmadia Gabi, a nyitrai egyetem oktatója csupa érdekes dolgot mondott Mikiről meg a hasonló kisfiúkról és persze a mesekönyvről.

Bővebben...
 
A földönkívüli kislány szerzői a nemzetközi könyvfesztiválon

 

A könyvfesztiválon Budapesten – ahol rengeteg mesekönyvet is bemutatnak és árusítanak a világ minden tájáról a kiadók, és számos program várja a gyerekeket – a -sorozatunkban megjelent mesekönyv, A földönkívüli kislány is ott lesz az idén a standokon. Sőt!

Bővebben...
 
Tojásgyűjtő verseny

 

Tojásgyűjtő versenyt hirdet a húsvétvárás jegyében a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskola. A legtöbb kifújt tojást összegyűjtő osztályok tanulói mozijegyet nyernek. A verseny 2016. március 22-ig tart. Addig lehet gyűjteni és fújogatni a tojásokat.

Bővebben...
 
A Ferenczy István Képzőművészeti Verseny eredményhirdetése

 

2016. február 26-án volt Rimaszombatban a Ferenczy István Képzőművészeti Verseny eredményhirdetése a Tompa Mihály Iskolában. A szervezők és a szakmai zsűri egyaránt igen magas színvonalúnak értékelte az idei pályamunkákat. Összesen 594 (!) darab érkezett be a felhívásra  78 magyar alap- és középiskolából egész Szlovákiából.

Bővebben...
 
Találkozás a könyvtárban

 

Olvasóival találkozott karácsony előtt a somorjai könyvtárban Balla Margit, A földönkívüli kislány című mesekönyv szerzője. Nimuke és Miki érdekes története a  első könyveként jelent meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 7