Híradó
A budapesti könyvfesztiválon a Kabóca-könyvek

 

Jól sikerült 2016. április 22-én, pénteken Budapesten, a Nemzetközi Könyvfesztiválon A földönkívüli kislány bemutatkozása. Petres Csizmadia Gabi, a nyitrai egyetem oktatója csupa érdekes dolgot mondott Mikiről meg a hasonló kisfiúkról és persze a mesekönyvről.

Bővebben...
 
A földönkívüli kislány szerzői a nemzetközi könyvfesztiválon

 

A könyvfesztiválon Budapesten – ahol rengeteg mesekönyvet is bemutatnak és árusítanak a világ minden tájáról a kiadók, és számos program várja a gyerekeket – a -sorozatunkban megjelent mesekönyv, A földönkívüli kislány is ott lesz az idén a standokon. Sőt!

Bővebben...
 
Tojásgyűjtő verseny

 

Tojásgyűjtő versenyt hirdet a húsvétvárás jegyében a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskola. A legtöbb kifújt tojást összegyűjtő osztályok tanulói mozijegyet nyernek. A verseny 2016. március 22-ig tart. Addig lehet gyűjteni és fújogatni a tojásokat.

Bővebben...
 
A Ferenczy István Képzőművészeti Verseny eredményhirdetése

 

2016. február 26-án volt Rimaszombatban a Ferenczy István Képzőművészeti Verseny eredményhirdetése a Tompa Mihály Iskolában. A szervezők és a szakmai zsűri egyaránt igen magas színvonalúnak értékelte az idei pályamunkákat. Összesen 594 (!) darab érkezett be a felhívásra  78 magyar alap- és középiskolából egész Szlovákiából.

Bővebben...
 
Találkozás a könyvtárban

 

Olvasóival találkozott karácsony előtt a somorjai könyvtárban Balla Margit, A földönkívüli kislány című mesekönyv szerzője. Nimuke és Miki érdekes története a  első könyveként jelent meg.

Bővebben...
 
A dzsungel könyve a Komáromi Jókai Színházban

 

Végre! A komáromi, a Komárom környéki és a távolabb lakó gyerekek is láthatják Maugli történetét a színpadon. A Jókai Színház műsorára tűzte, s reméljük, hosszú éveken át ott is marad ez a fantasztikus zenés játék, s akkora sikerrel játsszák majd, akárcsak Budapesten.

Bővebben...
 
Fessük ki a templom falát! - Családi délelőtt a Műcsarnokban

 

A kiállítás utolsó napján, 2015. szeptember 27-én szinte bármit lehet: a Műcsarnokban megépített templom belsejében festhetünk és fújhatunk a falra, készíthetünk rétegképet papírból és rajzolhatunk taget, kipróbálhatjuk, mire is jók a festékszórók, hogyan tüntethetők el a falról a varratok, vagy milyen anyaggal is érdemes dolgozni.

Bővebben...
 
Világjáró gyerekek

 

2015. szeptember 26-án veszi kezdetét a Deák 17 Galériában a Világjáró gyerekek című programsorozat, amelynek keretében minden hónapban más-más nemzetnek biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a nemzetek meséivel, játékaival.

Bővebben...
 
Pécs City Karnevál

 

Gyerekprogramokkal is várják a Pécs City Karnevál szervezői a szórakozni vágyókat a hétvégén. Az egyedülálló jelmezes felvonulós fesztivál utolsó napján, 2015. szeptember 20-án, vasárnap a Zsolnay Negyed három helyszínén is változatos foglalkozásokkal készülnek a Családi Napra.

Bővebben...
 
Tűzoltóparádé Somorján

 

Még néhány nap, és kezdődik a vakáció! Az iskolákban most program program hátán, hiszen a jegyeket már lezárták, a tanulásnak vége. A somorjai iskolások nem akármilyen parádé részesei lehettek pénteken, az utolsó előtti hétvégén. Tűzoltóegyesületek felvonulását és bemutatóit nézhették végig a város főterén.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 7