Híradó
Az alsóbodoki nyári tábor

 

Ez a tábor 2020-ban sem maradhatott el. Hiszen hosszú évek óta mindig megrendezik, és most is nagyon várták már a gyerekek, a visszajárók és az  első táborozók, hogy legyen. Meg aztán tavasszal éppen eleget voltak otthon, és az alsóbodoki táborban egész nap kint lehetett lenni a szabadban, a szép Zoboralján.

Bővebben...
 
A császár új ruhája

 

Zenés mesejáték a kassai Thália Színház előadásában

Ki ne ismerné Andersen meséjét a gőgös császárról, aki alattvalóira fittyet hányva csak az öltözködéssel van elfoglalva, és a szép ruháknál semmit sem becsül többre a világon.  Főemberei – a Miniszter és a Hopmester – készséggel elnézik a hóbortját.

Bővebben...
 
Òz, a nagy varázsló a Komáromi Jókai Színházban

 

Nagy kalandra indul Dorka és a barátai, a Madárijesztő, a Bádogember meg a Gyáva Oroszlán a Komáromi Jókai Színházban. Smaragdvárosba készülnek, hogy megkeressék Ózt, a nagy varázslót. A Madárijesztő észt, a Bádogember szívet, a Gyáva Oroszlán bátorságot szeretne kérni Óztól.

Bővebben...
 
Könyvbemutató a paleocsontevőkkel

 

Jó hangulatú bemutató volt, annyi bizonyos, a képeken is látszik. Még ropogtatni is lehetett, igaz, nem paleocsontot, csak teasüteményt, de az is elég kemény volt. 2019 novemberének legvégén találkoztunk a Csemadok-házban, Pozsonyban. Bemutattuk a -könyvek legújabb kötetét, a Paleocsontevést a nagyközönségnek.

Bővebben...
 
Rajzkiállítás a nagyságos fejedelemről

 

Mit gondoltok, milyen volt régen a gyerekek ábécéskönyve? Miből tanult meg olvasni a kis Rákóczi Ferenc, Erdély későbbi fejedelme? És a játékai milyenek voltak? Egyáltalán, hogyan éltek az ő korában, 300 évvel ezelőtt az emberek mondjuk egy olyan várban, mint a munkácsi, ahol a nagyságos fejedelem a gyerekkorát töltötte? Nehéz elképzelni? Hát még lerajzolni, megfesteni milyen nehéz lehet! Mégis sikerült sokaknak!

Bővebben...
 
A 44. Duna Menti Tavaszon

 

Esett az eső nem egyszer 2019-ben a Duna Menti Tavaszon. Már az első reggelen, a megnyitón is szemerkélő esőben kellett átvennie a város kulcsát a Meseváros királynőjének.

Bővebben...
 
Huszonnyolcadszor a Tompikán

 

2019 áprilisának végén ünnepeltek a szavalók és a prózamondók Rimaszombatban ‒ a legjobbak az országban, akik az iskolai meg a további fordulók után eljutottak a döntőbe, a Tompa Mihály Országos Versenyre.

Bővebben...
 
Magyar Majális Dunaszerdahelyen

 

2019. május 2-án kezdetét veszik a VI. Magyar Majális programjai a dunaszerdahelyi szabadidőparkban. A rendezők változatos programkínálattal várnak mindenkit.

Bővebben...
 
Mátyás király krónikái

 

Mátyásról szól a Komáromi Jókai Színház darabja. De nem a nagy királyról ‒ az igazságosról! ‒, hanem a szépreményű ifjúról, aki majd még sokra viszi. Lehetne a darab címe az is, hogy Mátyás király krónikása.

Bővebben...
 
Melyik cím a legjobb? Szavazzunk!

 

Még 2018 nyarán kaptuk ezt az iskolaújságot Tardoskeddről. Lángocska a címe, a Szemerényi Károly Alapiskola kiadványa. Szerkesztői az egész év eredményeit és eseményeit összefoglalták benne. Szólnak iskolai ünnepségekről, kiállításokról, versenyeken elért eredményekről, sí- és úszótanfolyamról, még a kedvencekről is (na nem a matekról, hanem pl. a kedvenc könyvekről!).

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 10