Híradó
Köszöntjük a 40 éves Duna Menti Tavaszt!

 

Gondoltátok volna?! Negyvenéves a Duna Menti Tavasz! Negyven év rengeteg idő! Annyira sok, hogy a nagyi is még csak éppen fiatal anyuka volt, amikor az első Duna Mentit rendezték. Anyu meg apu pedig kisiskolás, éppen,  mint most ti, amikor nagyival meg a tanító nénivel először elmentek a fesztiválra. Ennyi sok idő alatt több generáció nőtt fel a Duna Mentin.

Bővebben...
 
A Tompa Mihály Verseny döntőjén

 

A szép szó versenye az idén új nevet kapott, a rendezők átkereszteltél Tompa Mihály Országos Versenyre. Most huszonnegyedik alkalommal mérték össze a tehetségüket és a tudásukat Rimaszombatban a legjobb vers- és prózamondók.

Bővebben...
 
A Történelemtanárok Társulásának állásfoglalása

 

A Történelemtanárok Társulásának állásfoglalását a megújított történelem állami kerettantervekkel kapcsolatban a bővebben... gombra kattintva olvashatja.

Bővebben...
 
Beiratkozások a 2015/2016-os tanévre február hónapban

 

Februárban is tart a beiratkozási időszak a magyar tanítású nyelvű alapiskolákban. Ezúttal két ipolysági alapiskola, valamint a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola programjaira hívjuk fel a figyelmet.

Bővebben...
 
Beiratkozások a 2015/2016-os tanévre

 

Folytatódnak a beiratkozások a magyar tanítású nyelvű alapiskolákban Léván, Szencen és Dunaszerdahelyen. Minden érdeklődőt, szülőket és leendő diákokat egyaránt szeretettel várnak az intézmények.

Bővebben...
 
Beiratkozás a Boldog Salkaházi Sára Iskolaközpontba

 

A Kassai Érsekség alapításában Szepsiben 2015. szeptember 1-jén megnyitja kapuit a magyar tannyelvű Boldog Salkaházi Sára Iskolaközpont, óvodai, alapiskolai és gimnáziumi szinten. Az ünnepélyes beiratkozás 2015. január 15-én lesz a Szepsi Városi Művelődési Központ nagytermében.

Bővebben...
 
Még a nap is mosolygott a Duna Mentin

 

Végre! Az idén a napocska is rámosolygott a fesztiválozókra a 39. Duna Menti Tavaszon. 2014 június első hetében hideg se volt, de még eső sem esett Dunaszerdahelyen, minden délután vígan lehetett játszani a Művelődési Központ előtti téren felállított Mesevárosban.

Bővebben...
 
Eredményhirdetés a mese- és versírók versenyén

 

Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a mese- és versíró verseny 2014. május 6-án a somorjai kultúrházban. A bábterem zsúfolásig megtelt, szülők, nagyszülők és tanító nénik együtt izgultak a gyerekekkel. Ki írta legjobb mesét, verset, akadt-e igazán tehetséges tollforgató a pályázók között, hogyan értékelt a zsűri? ‒ ezen a délutánon minden kiderült.

Bővebben...
 
A 23. Tompikán

 

Becézgetjük, mert szeretjük. Hiszen nem is igazán verseny ez már, hanem fesztivál a javából. Itt mindenki jól érzi magát, még a fellépés előtt izguló versenyző is. Mert mindenki tudja: aki a Tompikára eljut, az mind győztes.

Bővebben...
 
Globális nevelés szemléletet tanulhatnak a tanárok

 

Mintegy másfélszáz oktató részesülhet díjmentes továbbképzésben 2014 márciusa és júliusa között egy Európai Uniós projekt keretében. A képzés célja, hogy átadja a globális nevelés szemléletrendszerét a pedagógusok számára, amelynek segítségével tantárgytól függetlenül építhető bele a tanmenetbe a globalizációval kapcsolatos kihívások megbeszélése, közös átgondolása.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 7