Híradó
IX. Bíborpiros szép rózsa - Népzenei vetélkedő

 

Ebben a vetélkedőben az a legjobb, hogy nagymamák, nagypapák, anyukák, apukák és gyerekek egyszerre és együtt vetélkedhetnek benne. Mindenki szerepelhet, megmérheti a tudását, aki szereti a magyar népdalt, jól tud énekelni vagy valamilyen hangszeren játszani.

Bővebben...
 
Beíratás a Nánai Alapiskolába

 

Az alapiskola vezetése értesíti a szülőket, hogy  a 2014/2015-ös tanév 1. évfolyamába a beíratás 2014. február 5-én és február 6-án lesz 9.00 és 16.00 óra között az iskola épületében.

Bővebben...
 
Rumcájsz, a rabló

 

Zenés mesejáték a Komáromi Jókai Színházban

Hogy miért lett Rumcájsz, az egyszerű cipészmester rabló? Az uraság miatt, persze. Maradt volna Jičínben, csak hát elűzték őt onnan. Így lett belőle rabló az erdőben, aki minden szegény emberen, manón és tündéren segít, aki hozzá fordul  panaszával.

Bővebben...
 
A felelős turisták vigyáznak a kirándulóhelyekre

 

2013. november 6-án volt a felelős turizmus világnapja. Találkoztatok már a kifejezéssel? A természetbarátok, idegenvezetők és felelős turisták azt szeretnék elérni a világnap rendezvényeivel, hogy a látogatók jobban odafigyeljenek a kirándulóhelyekre, és azok sokáig vonzók maradjanak. Magyarán, hogy a turisták minél kevesebb kárt okozzanak utazásaik során a környezet és az ott élő emberek számára.

Bővebben...
 
Harmos Károly Képzőművészeti Kiállítás Komáromban

 

2013. szeptember 30-án képzőművészeti kiállítás nyílt Komáromban. Az Irodalom–Képzőművészet–Zene című pályázat díjnyertes munkáit állították ki a Jókai Mór Alapiskola dísztermében. Ez volt a 6. országos képzőművészeti verseny, amelyet a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hirdett meg több társrendezővel együtt. A legsikerültebb munkák tavasszal már Pozsonyban is láthatók voltak. Most a komáromi gyerekek tekinthették meg a népmesék és a népdalok világát idéző rajzokat, tehetséges társaik alkotásait. A kiállítás két héten át tartott nyitva, és a szakemberek szerint még a pedagógusok számára is igen tanulásgos volt.

Bővebben...
 
A mesemondás hónapja

 

Szeptember a mesemondás hónapja volt. Füleken mesekonferenciát tartottak, Komáromban pedig még az utcán is meséltek.

Bővebben...
 
A 38. Duna Menti Tavaszon

38. Duna Menti Tavasz

 

Bárcsak mindig ez a nap volna!” így sóhajtott föl az oroszlán, amikor legördült a függöny, és az utolsó előadás is véget ért. Már csak a délutáni programok meg a másnapi eredményhirdetés volt hátra a fesztiválból. Pedig milyen jó volt versenyezni, lázban égni, közönség elé állni, szerepelni! Bárcsak mindig ez volna!

Bővebben...
 
A 22. Tompikán

Tompa Mihály

 

Sokan versenyeztek az idén a Tompikán, a vers- és prózamondók országos seregszemléjén Rimaszombatban. Talán most indultak neki legtöbben az utóbbi években, hogy a szép szó ünnepén ország-világ előtt megmutassák, mit tudnak.

Bővebben...
 
7 mérföldes csizmában heted7 határon át

7mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Országos döntő a Mesebirodalomban

Aki 2013 április végén az országos döntőre eljutott, annak bizony előbb nem akármilyen csizmát kellett a lábára húznia, hogy a hosszú úton szaporán fogyjanak a mérföldek, és a tarisznyában gyűljenek a pontok. Az iskolai, körzeti, területi verseny után, fél év kitartó munkájával, a legjobb csapatok beállíthatták az irányt Vásárút felé, és nekiindulhattak az utolsó fordulónak.

Bővebben...
 
2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve

2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve

 

Elindult a 2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve című program, amelyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor Alapnál – jelentette be Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Budapesten.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 7