Híradó
A Történelemtanárok Társulásának állásfoglalása

Történelemtanárok Társulása

 

2013. február 8-án Komáromban tartotta közgyűlését a szlovákiai magyar történelemtanárokat tömörítő Történelemtanárok Társulása. A konferencia mintegy 60 résztvevője egy állásfoglalást fogadott el a szlovákiai magyar történelemoktatás helyzetével kapcsolatban. Az állásfoglalás szövegét a bővebben... gombra kattintva olvashatja.

Bővebben...
 
Álomfogók

Gergő és az álomfogó

 

Hozzád is eljutott a híre? Vagy talán már láttad is a darabot? A könyvet, Gergő és az álomfogót rég olvastad? Könnyen lehet! Hiszen Böszörményi Gyula meseregényének első kötete évekkel ezelőtt jelent meg, és azonnal nagy siker lett. Akkoriban úgy beszétek róla, mint a magyar Harry Potterről.

Bővebben...
 
A 37. Duna Menti nyertesei

37. Duna Menti Tavasz

 

Hát persze hogy mindenki nyert! Legfőképp a dunaszerdahelyiek, hiszen majd egy héten át Meseváros volt a városukban, a gyerekek irányították a fő ügyeket, és még királyuk is volt: az Igazságos Második Mátyás.

Bővebben...
 
Megkezdődött a Duna Menti!

37. Duna Menti Tavasz

 

A fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható!

 

Hát persze hogy esett az eső! Miért is ne esett volna éppen a fesztivál nyitónapján! De nagy baj nem lett belőle. Sőt! Annál jobb volt a hangulat. A kultúrház előtti színpad ugyan muskátlidíszben várta a díszes vendégeket, hiába. Az eső elől mindenki egyenest az épületbe menekült.

Bővebben...
 
A 21. Tompikán

21. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

 

Az idén is volt országos döntő. A legjobb szavalók és prózamondók április utolsó hétvégéjén újra összemérhették erejüket Rimaszombatban. Ez volt a 21. Tompa Mihály Országos Verseny.

Bővebben...
 
Beszélgetés a múzeumban

Tóth László

 

Tóth Laci bácsit, a neves költőt kérdezgették egy áprilisi találkozón a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Iskola harmadik osztályosai. Hogyan születik a vers? Kiskata meg Julijul tényleg igazi gyerekek voltak? Mit csinál egy költő vagy egy meseíró egész nap? A gyerekek mindenre kíváncsiak voltak.

Bővebben...
 
Ha nagy leszek, olvasó leszek!

Somorjai Duna Utcai Óvoda

 

Március a könyv hónapja, mindenki tudja. Somorjában, a Duna Utcai Óvodában egész hónapban mi is a könyvek körül forgolódtunk. Otthonról elvittük és bemutattuk a kedvenc könyvünket, megterveztük a könyv születésének az útját a papírkészítéstől a nyomdába érkezésig. Saját könyvet is rajzoltunk. Játszottunk könyvtárosdit. Összehasonlítottuk a mai és a régi mesekönyveket. Legnagyobb eltérést az illusztrációkban és a színekben találtunk.

Bővebben...
 
Megkezdődtek a beíratások

Beiratkozás 2012

 

Január 15-től egy hónapon át várják az alapiskolák az ovisok jelentkezését. Azokét, akik betöltötték a hatodik életévüket, és szeptembertől iskolások lesznek. Az iskolák sokféle rendezvénnyel, ismerkedővel, kedvcsinálóval várják a jelentkezőket. Különféle foglalkozásokat, kiállításokat, bemutatókat, néhol egész héten át nyitott napokat tartanak a számukra. Hiszen fontos, hogy a gyerekek szeptembertől majd jókedvvel kezdjék meg a tanulást a számukra új és ismeretlen intézményben.

Bővebben...
 
Szegény Dzsoni Komáromban

Szegény Dzsoni és Árnika

 

Családi meseelőadás a Komáromi Jókai Színházban

Szerinted jó boszorkánynak lenni? Mindenkinek bajt meg bánatot okozni? Tényleg minden rosszban van valami jó, és a szeretetnek van varázsereje? Nehéz kérdések ezek! Még az írók sem mindig tudják a jó választ, pedig ők általában okos emberek. Lázár Ervin meséjében sem kap mindig választ a kérdezgető kisleány. Vagy dehogynem…?!

Bővebben...
 
Keltsük életre a betűket!

Keltsük életre a betűket!

 

Az olvasás népszerűsítésének céljával indított országos felmérést gyakorló anyukák egy csoportja. A felmérés és a hozzá kapcsolódó pályázat nem titkolt célja annak kiderítése, hogy miként lehetne a gyerekeket motiváltabbá tenni az olvasás iránt, valamint, hogy a 0–18 éves korúak szabadidős tevékenységében milyen arányban oszlik meg az olvasás, a számítógép használat és a televíziózás.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 7