Híradó
Eredményhirdetés a mese- és versírók versenyén

 

Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a mese- és versíró verseny 2014. május 6-án a somorjai kultúrházban. A bábterem zsúfolásig megtelt, szülők, nagyszülők és tanító nénik együtt izgultak a gyerekekkel. Ki írta legjobb mesét, verset, akadt-e igazán tehetséges tollforgató a pályázók között, hogyan értékelt a zsűri? ‒ ezen a délutánon minden kiderült.

Bővebben...
 
A 23. Tompikán

 

Becézgetjük, mert szeretjük. Hiszen nem is igazán verseny ez már, hanem fesztivál a javából. Itt mindenki jól érzi magát, még a fellépés előtt izguló versenyző is. Mert mindenki tudja: aki a Tompikára eljut, az mind győztes.

Bővebben...
 
Globális nevelés szemléletet tanulhatnak a tanárok

 

Mintegy másfélszáz oktató részesülhet díjmentes továbbképzésben 2014 márciusa és júliusa között egy Európai Uniós projekt keretében. A képzés célja, hogy átadja a globális nevelés szemléletrendszerét a pedagógusok számára, amelynek segítségével tantárgytól függetlenül építhető bele a tanmenetbe a globalizációval kapcsolatos kihívások megbeszélése, közös átgondolása.

Bővebben...
 
IX. Bíborpiros szép rózsa - Népzenei vetélkedő

 

Ebben a vetélkedőben az a legjobb, hogy nagymamák, nagypapák, anyukák, apukák és gyerekek egyszerre és együtt vetélkedhetnek benne. Mindenki szerepelhet, megmérheti a tudását, aki szereti a magyar népdalt, jól tud énekelni vagy valamilyen hangszeren játszani.

Bővebben...
 
Beíratás a Nánai Alapiskolába

 

Az alapiskola vezetése értesíti a szülőket, hogy  a 2014/2015-ös tanév 1. évfolyamába a beíratás 2014. február 5-én és február 6-án lesz 9.00 és 16.00 óra között az iskola épületében.

Bővebben...
 
Rumcájsz, a rabló

 

Zenés mesejáték a Komáromi Jókai Színházban

Hogy miért lett Rumcájsz, az egyszerű cipészmester rabló? Az uraság miatt, persze. Maradt volna Jičínben, csak hát elűzték őt onnan. Így lett belőle rabló az erdőben, aki minden szegény emberen, manón és tündéren segít, aki hozzá fordul  panaszával.

Bővebben...
 
A felelős turisták vigyáznak a kirándulóhelyekre

 

2013. november 6-án volt a felelős turizmus világnapja. Találkoztatok már a kifejezéssel? A természetbarátok, idegenvezetők és felelős turisták azt szeretnék elérni a világnap rendezvényeivel, hogy a látogatók jobban odafigyeljenek a kirándulóhelyekre, és azok sokáig vonzók maradjanak. Magyarán, hogy a turisták minél kevesebb kárt okozzanak utazásaik során a környezet és az ott élő emberek számára.

Bővebben...
 
Harmos Károly Képzőművészeti Kiállítás Komáromban

 

2013. szeptember 30-án képzőművészeti kiállítás nyílt Komáromban. Az Irodalom–Képzőművészet–Zene című pályázat díjnyertes munkáit állították ki a Jókai Mór Alapiskola dísztermében. Ez volt a 6. országos képzőművészeti verseny, amelyet a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hirdett meg több társrendezővel együtt. A legsikerültebb munkák tavasszal már Pozsonyban is láthatók voltak. Most a komáromi gyerekek tekinthették meg a népmesék és a népdalok világát idéző rajzokat, tehetséges társaik alkotásait. A kiállítás két héten át tartott nyitva, és a szakemberek szerint még a pedagógusok számára is igen tanulásgos volt.

Bővebben...
 
A mesemondás hónapja

 

Szeptember a mesemondás hónapja volt. Füleken mesekonferenciát tartottak, Komáromban pedig még az utcán is meséltek.

Bővebben...
 
A 38. Duna Menti Tavaszon

38. Duna Menti Tavasz

 

Bárcsak mindig ez a nap volna!” így sóhajtott föl az oroszlán, amikor legördült a függöny, és az utolsó előadás is véget ért. Már csak a délutáni programok meg a másnapi eredményhirdetés volt hátra a fesztiválból. Pedig milyen jó volt versenyezni, lázban égni, közönség elé állni, szerepelni! Bárcsak mindig ez volna!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 10