Híradó
A 22. Tompikán

Tompa Mihály

 

Sokan versenyeztek az idén a Tompikán, a vers- és prózamondók országos seregszemléjén Rimaszombatban. Talán most indultak neki legtöbben az utóbbi években, hogy a szép szó ünnepén ország-világ előtt megmutassák, mit tudnak.

Bővebben...
 
7 mérföldes csizmában heted7 határon át

7mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Országos döntő a Mesebirodalomban

Aki 2013 április végén az országos döntőre eljutott, annak bizony előbb nem akármilyen csizmát kellett a lábára húznia, hogy a hosszú úton szaporán fogyjanak a mérföldek, és a tarisznyában gyűljenek a pontok. Az iskolai, körzeti, területi verseny után, fél év kitartó munkájával, a legjobb csapatok beállíthatták az irányt Vásárút felé, és nekiindulhattak az utolsó fordulónak.

Bővebben...
 
2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve

2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve

 

Elindult a 2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve című program, amelyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor Alapnál – jelentette be Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Budapesten.

Bővebben...
 
A Történelemtanárok Társulásának állásfoglalása

Történelemtanárok Társulása

 

2013. február 8-án Komáromban tartotta közgyűlését a szlovákiai magyar történelemtanárokat tömörítő Történelemtanárok Társulása. A konferencia mintegy 60 résztvevője egy állásfoglalást fogadott el a szlovákiai magyar történelemoktatás helyzetével kapcsolatban. Az állásfoglalás szövegét a bővebben... gombra kattintva olvashatja.

Bővebben...
 
Álomfogók

Gergő és az álomfogó

 

Hozzád is eljutott a híre? Vagy talán már láttad is a darabot? A könyvet, Gergő és az álomfogót rég olvastad? Könnyen lehet! Hiszen Böszörményi Gyula meseregényének első kötete évekkel ezelőtt jelent meg, és azonnal nagy siker lett. Akkoriban úgy beszétek róla, mint a magyar Harry Potterről.

Bővebben...
 
A 37. Duna Menti nyertesei

37. Duna Menti Tavasz

 

Hát persze hogy mindenki nyert! Legfőképp a dunaszerdahelyiek, hiszen majd egy héten át Meseváros volt a városukban, a gyerekek irányították a fő ügyeket, és még királyuk is volt: az Igazságos Második Mátyás.

Bővebben...
 
Megkezdődött a Duna Menti!

37. Duna Menti Tavasz

 

A fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható!

 

Hát persze hogy esett az eső! Miért is ne esett volna éppen a fesztivál nyitónapján! De nagy baj nem lett belőle. Sőt! Annál jobb volt a hangulat. A kultúrház előtti színpad ugyan muskátlidíszben várta a díszes vendégeket, hiába. Az eső elől mindenki egyenest az épületbe menekült.

Bővebben...
 
A 21. Tompikán

21. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

 

Az idén is volt országos döntő. A legjobb szavalók és prózamondók április utolsó hétvégéjén újra összemérhették erejüket Rimaszombatban. Ez volt a 21. Tompa Mihály Országos Verseny.

Bővebben...
 
Beszélgetés a múzeumban

Tóth László

 

Tóth Laci bácsit, a neves költőt kérdezgették egy áprilisi találkozón a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Iskola harmadik osztályosai. Hogyan születik a vers? Kiskata meg Julijul tényleg igazi gyerekek voltak? Mit csinál egy költő vagy egy meseíró egész nap? A gyerekek mindenre kíváncsiak voltak.

Bővebben...
 
Ha nagy leszek, olvasó leszek!

Somorjai Duna Utcai Óvoda

 

Március a könyv hónapja, mindenki tudja. Somorjában, a Duna Utcai Óvodában egész hónapban mi is a könyvek körül forgolódtunk. Otthonról elvittük és bemutattuk a kedvenc könyvünket, megterveztük a könyv születésének az útját a papírkészítéstől a nyomdába érkezésig. Saját könyvet is rajzoltunk. Játszottunk könyvtárosdit. Összehasonlítottuk a mai és a régi mesekönyveket. Legnagyobb eltérést az illusztrációkban és a színekben találtunk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 10