Híradó
Megkezdődtek a beíratások

Beiratkozás 2012

 

Január 15-től egy hónapon át várják az alapiskolák az ovisok jelentkezését. Azokét, akik betöltötték a hatodik életévüket, és szeptembertől iskolások lesznek. Az iskolák sokféle rendezvénnyel, ismerkedővel, kedvcsinálóval várják a jelentkezőket. Különféle foglalkozásokat, kiállításokat, bemutatókat, néhol egész héten át nyitott napokat tartanak a számukra. Hiszen fontos, hogy a gyerekek szeptembertől majd jókedvvel kezdjék meg a tanulást a számukra új és ismeretlen intézményben.

Bővebben...
 
Szegény Dzsoni Komáromban

Szegény Dzsoni és Árnika

 

Családi meseelőadás a Komáromi Jókai Színházban

Szerinted jó boszorkánynak lenni? Mindenkinek bajt meg bánatot okozni? Tényleg minden rosszban van valami jó, és a szeretetnek van varázsereje? Nehéz kérdések ezek! Még az írók sem mindig tudják a jó választ, pedig ők általában okos emberek. Lázár Ervin meséjében sem kap mindig választ a kérdezgető kisleány. Vagy dehogynem…?!

Bővebben...
 
Keltsük életre a betűket!

Keltsük életre a betűket!

 

Az olvasás népszerűsítésének céljával indított országos felmérést gyakorló anyukák egy csoportja. A felmérés és a hozzá kapcsolódó pályázat nem titkolt célja annak kiderítése, hogy miként lehetne a gyerekeket motiváltabbá tenni az olvasás iránt, valamint, hogy a 0–18 éves korúak szabadidős tevékenységében milyen arányban oszlik meg az olvasás, a számítógép használat és a televíziózás.

Bővebben...
 
Küldj Te is egy gyerekrajzot!

Küldj Te is egy gyerekrajzot!

 

Itt az advent, a karácsonyi készülődés időszaka. Ekkor mindannyian jobban figyelünk egymásra, inkább észrevesszük azokat, akik elesettek, szomorúak, vagy magányosak. Küldj Te is egy rajzot, melynek témája a "Karácsony" vagy a "Szeretet", és a családháló eljuttatja azt egy egyedülálló idős embernek. Szerezz örömet egy rajzzal azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van a szeretetre.

Bővebben...
 
Móra Ferenc nevét vette föl a nyékvárkonyi iskola...

Nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola

 

…méghozzá egy kerek évforduló kapcsán: ötvenéves az intézmény. A születésnapot november 18-án ünnepelték. Ötven év bizony nem kevés még egy iskola életében sem. Az igazgatónő, Polácsek Mária beszédében volt mit felsorolni a sikerek, elért eredmények kapcsán.

Bővebben...
 
Kulisszajárás a Komáromi Jókai Színházban

Kulisszajárás a Komáromi Jókai Színházban

 

Szeptember 15-én, csütörtökön te is beleshetsz a kulisszák mögé a Jókai Színházban, Komáromban. Délelőtt  tíztől próbát tartanak a színészek, ide is benézhetsz. A kulisszajárás délután fél háromtól fél ötig húsz percenként indul. Ekkor olyan helyekre léphetnek be a látogatók, ahova máskor, közönségként nem. Például az öltözőkbe, a díszlet- kellék-, sminktárba.

Bővebben...
 
Nyári művelődési tábor Alsóbodokon

Nyári művelődési tábor Alsódobokon

 

A festői szépségű Zoboralján, Alsóbodokon táboroztunk a nyáron. A Magán-szakközépiskola kollégiumának területén, a híres „Paulisz rancson” töltöttünk el egy hetet a szünidőből. Több mint harmincan voltunk a szenci-járásból, valamint Somorjából, Jókáról, Nagyfödémesről, Csenkéről és Pozsonypüspökiből.

Bővebben...
 
Táborozni jó, jó, jó!!!!

Csoportkép Selmecbányán

 

Ezeket a képeslapokat az Élesmartonon táborozó gyerekek küldték. Pozsonyi, szenci, galántai, dunaszerdahelyi, komáromi és a környékről való gyerekek, azok, akik erre a nyárra éppen a szenci Csemadok-szervezet élesmartoni táborát választották a sok kínálkozó lehetőség közül. Jól választottak. Amint írják, a tábor gyönyörű helyen volt, mélyen bent a hegyek között.

Bővebben...
 
Virgoncok, Diócskák, Mazsolák és a többiek az idei DMT-on

36. Duna Menti Tavasz

 

Nemcsak fesztivál volt ám az idei Duna Menti Tavasz! Nem is csak verseny, persze. Hanem még mi? Juniális! Az történt ugyanis, hogy a kultúrház előtti teret éppen föltúrták az építőmunkások. Átépítik valamiért. Így aztán a seregszemle kísérőprogramjai a város közepéből  kiszorultak egy füves térre.

Bővebben...
 
A hajótörött kalóz és társai Nyitrán

31. Poznaj slovenskú reč!

 

Lezajlott a 31. Poznaj slovenskú reč! verseny országos döntője

Próbáltad már? Felolvasnak előtted egy mesét, mondjuk egy hajótörött kalózról és társairól, s te mondd vissza a tartalmát – ne a saját szavaiddal, hanem azokkal a választékos, szép szavakkal, amelyekkel az író megírta. Hogy az semmi?! És ha idegen nyelven van a mese, mondjuk szlovákul, és neked is szlovákul kell elmondanod? Na ugye! Így már nem is olyan egyszerű! Főleg akkor nem, ha még csak egy-két éve tanulsz az iskolában szlovákul.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 10