Balla Margit: Bibi és Kifli kutya
Bibi és Kifli kutya 14. rész - Fényes este

 

Bibi már kezében tartotta a piros pórázt, hogy sétálni indulnak a kutyájával, de Kifli kutya most egyáltalán nem örült ennek. Épp ellenkezőleg, méltatlankodni kezdett:

− Ilyenkor sétálni? Sötét van! Este! És karácsony!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 13. rész - A munkakutya

 

− Kifli, nézd csak, kacsák! − mutatott fel az égre Bibi az egyik délutáni sétán. Kifli nem nézett oda, egykedvűen bandukolt a gazdája mögött.

− Kifli, nézd, egy kék bogár! – mutatott le a földre Bibi nem sokkal később. Kifli nem hajolt le, hogy megnézze, ment tovább.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 12. rész - Kísértetjárás

 

Bibi aznap délután nem volt otthon. Boltba ment, ahova nem vihette magával a kutyáját. Kifli így egyedül töltötte a nagy séta utáni pihenőt kedvenc szőnyegén, amikor furcsa zajt hallott. Felemelte a fejét, és hegyezni kezdte a fülét, hogy jobban hallja. Valamiféle surrogás volt, nyiszogás és egy sssshhhh keveréke. Kifli még soha életében nem hallott ennél furcsábbat.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 11. rész - Új kezdet

 

− Kifli, gyere, megyünk az iskolába! – szólította kutyáját Bibi az első szeptemberi napon.

A kutya erre hátat fordított a gazdájának és lefeküdt az ágyára.

− Nem – mondta végül a nagyobb nyomaték végett.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 10. rész - Lassie

 

Bibi és Kifli épp az út szélén várakozott, hogy átkelhessenek a zebrán, amikor megállt mellettük egy fiú és az anyukája, és a fiú Kiflire mutatva így szólt:

− Nézd, anya, Lassie!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 9. rész - Fel!

 

Bibi, Kifli és Madame Loulou elhatározták, hogy másnap kilátogatnak a majálisra. A parkban lesz a pompás mulatság. Lehet majd virslit – ez főleg Kiflinek volt fontos –, plüss- meg tollasjátékokat – Madame Loulou kedveli az ilyesmit –, vattacukrot venni.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 8. rész - Más bőrében

 

Bibi madárcsicsergéses áprilisi reggelre ébredt. Kibújt az ágyból, megsimogatta Kifli kutya buksiját, aztán Loulou cica buksiját is, és mindkettőjüknek adott reggelit. Épp a fogát mosta a fürdőszobában, amikor éktelen morgásra, fújásra lett figyelmes. Rohant a konyhába, ahol már állt a bál. Loulou macska harci pózban, égnek álló szőrrel és villogó karmokkal fújt a tálja mellett lapuló kutyára.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 7. rész - A hős őrkutya

 

Bibi és Kifli kutya esti sétára indult. Még egészen világos volt, de a nedves földre, fűre, bokrokra már leszállt az esti harmat. Sejtelmes, kora tavaszi illatok töltötték meg a levegőt. A piactérre érve Kifli egy kapucnis embert vett észre. A tér túlsó végén bukkant fel hirtelen. Feléjük közeledett. Kifli vad ugatásba kezdett.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 6. rész - Az erőleves

 

Bibi megbetegedett. Fel kellett volna kelnie, fel is akart kelni, de nem bírt. Olyan beteg volt, hogy csak a fejét tudta felemelni, és síron túli hangon odaszólt a nagy, fekete macskájának:

− Madame Loulou, volna olyan kedves és megsétáltatná Kifli kutyát? Attól tartok, nincs erőm felkelni.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 5. rész - A rossz kutya

 

– Nem! – kiáltott rá Bibi Kiflire, amikor észrevette, hogy az éppen a kesztyűjét rágcsálja. – Az nem a tiéd!

– Na jó – eresztette el a kesztyűt a kutya –, akkor vigyél ki sétálni. Azonnal!

– Azonnal? Hát micsoda beszéd ez?

– Azonnal vigyél! Unatkozom!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2