Balla Margit: Bibi és Kifli kutya
Bibi és Kifli kutya 17. rész - Mi történt húsvétkor?

 

Húsvét hétfőn Bibi, Kifli kutya és Madame Loulou kirándulni mentek a végre valahára beköszöntő tavasz örömére. Kifli kutya ugyan a maga részéről nagyon meg volt elégedve az eddigi időjárással, a hóval és a hideggel, és még az sem zavarta, hogy a bajuszára ráfagy a dér, de Bibi és Loulou örültek a melegedő időnek meg a szép napsütésnek.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 16. rész - A kedvenc bolt

 

− Mit csinálsz? – bökte meg az orrával Kifli kutya Bibit.

− Olvasok − hangzott a rövid válasz.

Kiflinek ez nem volt elég. Nem értette, hogy kuporoghat a gazdája lábát is maga alá húzva a nagy fotelban szerinte már órák óta és szinte mozdulatlanul. Csak időnként hajt át egy-egy lapot a könyvben, amit maga előtt tart és annyira bámul, hogy róla tudomást sem vesz. Újra megbökte a kislányt.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 15. rész - A kocsikázás

 

Bibi egy reggel azzal vitte sétálni a kutyáját, hogy jól szagoljon meg minden bokrot, mert ma neki bokros teendői vannak, ezért a következő sétára csak késő délután felé számíthat a jó kutya, addig be kell érnie az ágyonheveréssel, a malacfülrágással és természetesen Madame Loulouval.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 14. rész - Fényes este

 

Bibi már kezében tartotta a piros pórázt, hogy sétálni indulnak a kutyájával, de Kifli kutya most egyáltalán nem örült ennek. Épp ellenkezőleg, méltatlankodni kezdett:

− Ilyenkor sétálni? Sötét van! Este! És karácsony!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 13. rész - A munkakutya

 

− Kifli, nézd csak, kacsák! − mutatott fel az égre Bibi az egyik délutáni sétán. Kifli nem nézett oda, egykedvűen bandukolt a gazdája mögött.

− Kifli, nézd, egy kék bogár! – mutatott le a földre Bibi nem sokkal később. Kifli nem hajolt le, hogy megnézze, ment tovább.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 12. rész - Kísértetjárás

 

Bibi aznap délután nem volt otthon. Boltba ment, ahova nem vihette magával a kutyáját. Kifli így egyedül töltötte a nagy séta utáni pihenőt kedvenc szőnyegén, amikor furcsa zajt hallott. Felemelte a fejét, és hegyezni kezdte a fülét, hogy jobban hallja. Valamiféle surrogás volt, nyiszogás és egy sssshhhh keveréke. Kifli még soha életében nem hallott ennél furcsábbat.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 11. rész - Új kezdet

 

− Kifli, gyere, megyünk az iskolába! – szólította kutyáját Bibi az első szeptemberi napon.

A kutya erre hátat fordított a gazdájának és lefeküdt az ágyára.

− Nem – mondta végül a nagyobb nyomaték végett.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 10. rész - Lassie

 

Bibi és Kifli épp az út szélén várakozott, hogy átkelhessenek a zebrán, amikor megállt mellettük egy fiú és az anyukája, és a fiú Kiflire mutatva így szólt:

− Nézd, anya, Lassie!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 9. rész - Fel!

 

Bibi, Kifli és Madame Loulou elhatározták, hogy másnap kilátogatnak a majálisra. A parkban lesz a pompás mulatság. Lehet majd virslit – ez főleg Kiflinek volt fontos –, plüss- meg tollasjátékokat – Madame Loulou kedveli az ilyesmit –, vattacukrot venni.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 8. rész - Más bőrében

 

Bibi madárcsicsergéses áprilisi reggelre ébredt. Kibújt az ágyból, megsimogatta Kifli kutya buksiját, aztán Loulou cica buksiját is, és mindkettőjüknek adott reggelit. Épp a fogát mosta a fürdőszobában, amikor éktelen morgásra, fújásra lett figyelmes. Rohant a konyhába, ahol már állt a bál. Loulou macska harci pózban, égnek álló szőrrel és villogó karmokkal fújt a tálja mellett lapuló kutyára.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2