Balla Margit: Bibi és Kifli kutya
Bibi és Kifli kutya 10. rész - Lassie

 

Bibi és Kifli épp az út szélén várakozott, hogy átkelhessenek a zebrán, amikor megállt mellettük egy fiú és az anyukája, és a fiú Kiflire mutatva így szólt:

− Nézd, anya, Lassie!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 9. rész - Fel!

 

Bibi, Kifli és Madame Loulou elhatározták, hogy másnap kilátogatnak a majálisra. A parkban lesz a pompás mulatság. Lehet majd virslit – ez főleg Kiflinek volt fontos –, plüss- meg tollasjátékokat – Madame Loulou kedveli az ilyesmit –, vattacukrot venni.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 8. rész - Más bőrében

 

Bibi madárcsicsergéses áprilisi reggelre ébredt. Kibújt az ágyból, megsimogatta Kifli kutya buksiját, aztán Loulou cica buksiját is, és mindkettőjüknek adott reggelit. Épp a fogát mosta a fürdőszobában, amikor éktelen morgásra, fújásra lett figyelmes. Rohant a konyhába, ahol már állt a bál. Loulou macska harci pózban, égnek álló szőrrel és villogó karmokkal fújt a tálja mellett lapuló kutyára.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 7. rész - A hős őrkutya

 

Bibi és Kifli kutya esti sétára indult. Még egészen világos volt, de a nedves földre, fűre, bokrokra már leszállt az esti harmat. Sejtelmes, kora tavaszi illatok töltötték meg a levegőt. A piactérre érve Kifli egy kapucnis embert vett észre. A tér túlsó végén bukkant fel hirtelen. Feléjük közeledett. Kifli vad ugatásba kezdett.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 6. rész - Az erőleves

 

Bibi megbetegedett. Fel kellett volna kelnie, fel is akart kelni, de nem bírt. Olyan beteg volt, hogy csak a fejét tudta felemelni, és síron túli hangon odaszólt a nagy, fekete macskájának:

− Madame Loulou, volna olyan kedves és megsétáltatná Kifli kutyát? Attól tartok, nincs erőm felkelni.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 5. rész - A rossz kutya

 

– Nem! – kiáltott rá Bibi Kiflire, amikor észrevette, hogy az éppen a kesztyűjét rágcsálja. – Az nem a tiéd!

– Na jó – eresztette el a kesztyűt a kutya –, akkor vigyél ki sétálni. Azonnal!

– Azonnal? Hát micsoda beszéd ez?

– Azonnal vigyél! Unatkozom!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 4. rész - A karácsonyi meglepetés

 

– Kifli, mit kérsz karácsonyra? – szólt Bibi a kutyájához egy decemberi reggelen.

– Virslit kérek! – vágta rá rögtön Kifli kutya, aki mindig a legjobbra gondol. Bibit ez a válasz kicsit meglepte, az igazat megvallva kicsit sértette is.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 3. rész - A köd

 

Sötét volt. Csörgött a vekker, ám Bibinek nagyon, de nagyon nehezére esett kimászni az ágyból. Nem azért, mintha hideg lett volna a szobában, nem. A sötét miatt. Pontosabban azért, mert még sötét volt, és Kifli nem kezdte el a szokásos reggeli nyújtózkodós-mocorgós ébredési szertartását. Mélyen aludt. Még horkolt is, bizony!

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 2. rész - A piacon

 

Bibi és Kifli kutya egy októberi reggelen szokásos sétájára indult. Amint kiléptek a házból, majdnem fellökte őket egy arra siető úr az aktatáskájával. Az úr mögött egy kisasszony rohant a buszmegálló irányába kopogós sarkú cipőben, aztán két rózsaszín iskolatáskás ikerlány következett loholva, azok mögött egy anyuka szedte fürgén a lábát gyerekkocsit tolva, s mögötte a kisfia egy nagy barna kutyát vonszolva.

Bővebben...
 
Bibi és Kifli kutya 1. rész - A világkörüli út

 

Kifli kutya szépen, nyugodtan ült a fotelban, és Bibit figyelte. Bibinek úgy tűnt, ez a kutya még sosem látott nyolcéves kislányt, főleg nem kétcopfosat, azért nézi őt annyira. Ami azt illeti, még ő sem látott nyolchetes kiskutyát, főleg skót juhászt nem.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2