Mesetár
Turbuly Lilla: Talált szív - részlet

 

Valaki elvesztette a szívét, és én megtaláltam. Most biztosan azt gondoljátok, hogy Pepe már megint álmodott valamit, mert ilyen nincs, a szívét senki sem tudja csak úgy elveszíteni, mint a kesztyűjét vagy az uzsonnás táskáját.

Bővebben...
 
Alexandra Fischer-Hunold: Rozália királykisasszony és a titkos recept - részlet

 

A Művész utca tizenkettőben, pontosan az írószerbolt mellett volt a Sáfrány család cukrászdája. A kirakatban ott pompázott a sok finom keksz, sütemény és torta, amelyeket Sárkány úr sütött a sütödében, Sáfrányné asszony pedig a cukrászdában árult.

Bővebben...
 
Eef Rombaut - Emma Thyssen: Szívszerelem

 

A király felsóhajt. Szeretne találni egy királyfit a lányának, Királykisasszonynak, de Nagy Sárga Dinó, aki a Királykisasszony erkélye alatt lakik, egyetlen lovagot sem enged a közelébe.

Bővebben...
 
Víg Balázs: A rettegő fogorvos - részlet

 

A Zománc utca 20.-ban rendel a félelmetes Fognyűvő doktor. Rebesgetik róla, hogy gyerekeket eszik. Gyerekeket, akik élnek-halnak az édességért, de fogat mosni, azt már nem szeretnek. Elmesélem, hogy mit csinál velük, de csak azoknak, akik nem ijedősek. Akik félnek vagy egyenesen gyáva kukacok, azoknak máris eljött a mese vége, tessék menni aludni! De előtte még: fogmosás! Nézzünk körül, maradt itt még valaki, aki gyáva? Nincs senki? Jó, akkor tehát folytathatom.

Bővebben...
 
Sebők Zsigmond: Mackó úr a Bakonyban - részlet

 

Mackó tekintetes úr levelet kapott hazulról. A borítékra számos paca közt ez volt írva:

Adassék e Levéll mackó Muki Urnakk Rokonisze retettel.

–  Ejha – gondolta  magában Mackó  úr –,   valamelyik kis lusta Mackó öcsém vagy Mackó húgom írhatta ezt, aki szekundát kapott a helyesírásból az iskolában! Hja, a helyesírásban nagyon hátul kullog a nemes család.

Bővebben...
 
Balázs Ágnes: Az alma és a sün

 

Almát talált a sün.

– Hű, de szép piros alma! – kiáltotta boldogan. – Hazaviszem, s megeszem.

A hátára kapta az illatos gyümölcsöt, ám alig indult el az édes rakománnyal, egy jól megtermett hasas, zamatos körte akadt az útjába.

– Jaj, de szép kövér vagy! – lelkendezett az újabb zsákmány láttán. – Téged is a kamrámba viszlek!

Bővebben...
 
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje - részlet

 

Leckeírás után Máli bepakolta a táskáját, aztán megnézte anya aznapi levélkéjét, de már nem talált benne több olyan feladatot, amit ne csinált volna még meg. Ezen a napon annyi minden történt, hogy csak úgy kavarogtak a fejében a gondolatok. Felhívta volna anyát, hogy megkérdezze, mikor jön haza, mi lesz a vacsora, és hogy elmesélje neki, mi történt az iskolában, de most ehhez sem volt kedve. Kivételesen örült annak, hogy még egy kicsit egyedül lehet.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Augusztin, a híres katicabogár

Z. Németh István: Augusztin, a híres katicabogár

 

Mese a Zengőrét meséi című könyvből

Egyszer volt, hol nem volt, a hangosan miákoló Mica halványkék tejestálkáján túl, még az utcasarki bogáncserdőn is túl, messzebb, mint a csicsói kastély, de a világvégi kődiórengetegnél azért közelebb, élt egyszer két leány, Mimi és Momi.

Bővebben...
 
Majoros Nóra: 3X1 család - részlet

Majoros Nóra: 3X1 család

 

Saját hattyú

Ha nagy leszek, én egészen biztosan színésznő leszek. Pedig igazából nem szeretnék az lenni, mert akkor nagyon sok szöveget kell kívülről megtanulni, én meg azt egyáltalán nem szeretem. De muszáj, hogy színésznő legyek, mert Apa színész, és Anya mindig azt mondja, amikor mérges rám, hogy teljesen olyan vagyok, mint Apa. Hát ezért gondolom, hogy színésznő leszek.

Bővebben...
 
Gyüre Lajos: A pórul járt sárkány

Gyüre Lajos: A pórul járt sárkány

 

A megkésett tavasz mintha be akarná pótolni a lemaradását, teljes pompájában tobzódott a májusi verőfényben. A libalegelő telis-tele volt sárga bóbitájú pitypangvirággal, lépni se lehetett tőlük. A sáncpartok menti kökénybokrok pedig fehér csipkéjű szegélyt alkottak a rét körül. Csak egy helyütt bontotta meg ezt a természet szőtte hímes takarót egy nagy, ormótlan papírsárkány, amelynek a zsinórját az egyik kökénybokorhoz kötötték a gyerekek, várva a délutáni szellőt a sárkányeregetéshez.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 13