Orbán Orsolya: Illemanó Akadémia
Illemanó Akadémia 4. rész - A szülinapi zsúron

Ugye, szerintetek sincs olyan gyerek, aki ne szeretne jókat bulizni? Ki mondana le például egy szuper szülinapi zsúrróll?! Az ilyen alkalmakon rengeteg móka, kacagás és persze finom falat vár a résztvevőkre. De gondoltátok volna, hogy még ilyenkor is jó néhány szabályt be kell tartani?

Bővebben...
 
Illemanó Akadémia 3. rész - Az étkezés illemtana

Előfordul, hogy étterembe megyünk a családdal, a barátainkkal, vendégeket hívunk, mert családi eseményt, szülinapot, keresztelőt ünneplünk, kirándulás, nyaralás alkalmával betérünk egy vendéglőbe. Hogyan viselkedjünk, amikor mások társaságában kell enni?

Bővebben...
 
Illemanó Akadémia 2. rész - A közlekedés

Hogyan viselkedjünk az utcán, amikor közlekedünk, és hogyan a járművön, villamoson, buszon, metrón, amikor utazunk? Bizony ilyenkor is vannak szabályok, amiket figyelembe kell venni. Sőt! Ezek aztán igazán fontosak, mert ha nem tartjuk be őket, akár a testi épségünk is bánhatja.

Bővebben...
 
Illemanó Akadémia 1. rész - Az iskolában

Köszöntelek benneteket az Illemanó Akadémián! Már alig vártam, hogy megismerkedhessünk, hisz nagyon sok mesélnivalóm van. Hogy miről? Hát az illemszabályokról! Hoppá, máris áthágtam egyet. Kitaláljátok, hogy melyiket? Igen, ügyesen kitaláltátok! Elfelejtettem bemutatkozni.

Bővebben...