Tiszta levegő
Tiszta levegő 4. rész - Vásárlás környezetbarát módon

 

A karácsonyra készülve, decemberben a szokásosnál is többet vásárolunk. Legyen szép az ünnep! Kapjon mindenki ajándékot, gazdagon legyen megterítve az ünnepi asztal, és persze pompázzon mellette karácsonyfa is mindenféle jóval, finomsággal megrakva. Sokszor meggondolatlanul és feleslegesen sokat vásárolunk. Annyira, hogy igazából már nem is tudunk örülni a sok ajándéknak, az ételek, finomságok fele a kukában végzi, nem győzzük mind megenni.

Bővebben...
 
Tiszta levegő 3. rész - Az vizek védelme

 

Vízből nagyon sok van, ez az egyik leggyakoribb anyag a Földön. Gondoljatok csak a hatalmas óceánokra, tengerekre, folyókra. Ennek a hatalmas vízmennyiségnek azonban csak egy elenyésző töredéke fogyasztható. És ezzel is egyre nagyobb gondok vannak. Nem jut belőle elég minden embernek a Földön.

Bővebben...
 
Tiszta levegő 2. rész - Az erdő védelme

 

Micsoda élmény ilyenkor, ősszel kirándulni az erdőben! A levélhullás előtt a fák színpompás lombruhába öltöznek. Hihetetlenül tarka októberben az erdő. És mennyire más, tiszta és illatos itt a levegő!

Bővebben...
 
Tiszta levegő 1. rész - A levegő szennyezése

 

Kirándultatok nyáron a hegyekben? A tengernél nyaraltatok? Megfigyeltétek, mennyire más ott a levegő! A friss erdőillat! A sós tengeri szél! Sokkal-sokkal kellemesebb volt azt belélegezni, mint a poros, füstös, benzingőztől bűzlő városi levegőt szívni, amikor reggelente a sok autó közt siettek az iskolába. Az egészségünk megőrzéséhez pedig nemcsak a megfelelő táplálkozás és a mozgás, hanem a tiszta levegő is nagyon fontos. A tiszta levegő azonban egyre ritkább, és így egyre nagyobb kincs az emberek számára.

Bővebben...