Csehy Zoltán-Polgár Anikó: Szuperhősök Hellászban
Szuperhősök Hellászban 5. rész - Iaszón, a nagy hajós

 

Most a görög mitológia egy másik ismert hajósáról, Iaszónról mesélek, aki Odüsszeuszhoz hasonlóan sok mesés tájat bejárt, sok csodás kalandot átélt.

Bővebben...
 
Szuperhősök Hellászban 4. rész - Pénelopé, a leleményes

 

Múltkor Odüsszeuszról meséltem, most elmondom a felesége, Pénelopé királynő történetét. Pénelopé a hitvesi hűség mintaképe, s férjéhez hasonlóan ő is rendkívül találékony és okos volt.

Bővebben...
 
Szuperhősök Hellászban 3. rész - Odüsszeusz, a leleményes

 

Most egy olyan görög hősről mesélek, aki úgy gondolta, az embernek az erőszak helyett inkább az eszét kellene használnia. A háborút megpróbálta elkerülni, s mikor ez nem sikerült, azon igyekezett, hogy minél hamarabb véget vessen az öldöklésnek, mert haza akart jutni a családjához. A sors úgy akarta, hogy az ő hazaútja tartott a legtovább.

Bővebben...
 
Szuperhősök Hellászban 2. rész - A szépséges Heléna

 

Ezúttal Helénáról mesélek nektek, akit magyarul görög Ilonának is neveznek. Ő ugyan nem szuperhős, de igazi szuperhősök versengtek a kezéért.

Bővebben...
 
Szuperhősök Hellászban 1. rész - Akhilleusz, a rettenthetetlen harcos

 

Hogy milyen egy antik szupermen? Hát épp olyan, mint a szőke Akhilleusz. Földöntúli ereje van, mindenkinél gyorsabb a lába, bátrabb a szíve, nincs párja a görögök közt harci kedvben, de még szépségben is alig. Mindent elért, amit harcos elérhet, csak egyet nem: a földi boldogságot. Anyja Thétisz, a halhatatlan tengeristennő, apja halandó földi király, Péleusz volt.

Bővebben...