Meglepő tények
A farsangról

 

Farsang! Mulatozás, jelmezek, felvonulás, karnevál. Mindenki szereti ezt a vidám ünnepet. Az idén a mulatság nagy valószínűséggel mégis elmarad, de néhány meglepő ténnyel legalább a hangulatát megkísérelhetjük felidézni.

Bővebben...
 
Hegyekről, hidegről, síelésről

 

Sajnos, ez a tél nem a téli sportokról, a síelésről, korizásról szól. A járvány miatt elmaradnak a sportrendezvények, sokfelé még a sípályák is bezártak, és az időjárás sem kedvez a havas-jeges sportoknak; nincs hó szinte még a magashegyekben sem. Sorozatunkban most mégis megpróbálunk egy kis téli hangulatot varázsolni az oldalunkra néhány meglepő ténnyel a hegyekről, hidegről, síelésről, a télről.

Bővebben...
 
Meglepő karácsonyi szokások

 

Az idei karácsony kicsit más lesz, mint amit eddig megszoktunk, de decemberben azért most is minden az ünnep körül forog. Elképzelni sem könnyű, hogy a nagyvilágban a karácsonyhoz mennyi érdekes hagyomány kötődik, és hogy milyen sokféleképpen is lehet ünnepelni. Íme, néhány meglepő karácsonyi szokás!

Bővebben...
 
Sárkányok

 

Sorozatunk legújabb részében a mesék ikonikus alakjairól, a sárkányokról lesz szó. A sárkányokkal kapcsolatban sok kérdés felmerül, ezek közül próbálunk most néhányra választ találni. Miért lehet több feje? Süsün kívül van még jó sárkány, vagy a többi mind gonosz? Varázsolni is tudnak, vagy csak tüzet okádnak? Léteznek a valóságban is sárkányok? Hát ezeket a dolgokat mindenképpen érdemes kicsit körüljárni, hogy megokosodjunk sárkányügyben.

Bővebben...
 
Különleges erdők

 

Teljesen mindegy, hogy falun vagy városban él valaki, néha jól esik, hogy a megszokott környezetét elhagyva igazán közel érezhesse magát a nagybetűs természethez. Egy vadregényes, meseszép erdő pedig különösen jó úti cél lehet. Ezek közül is most néhány igazi csodahelyet mutatunk be nektek.

Bővebben...
 
Csodás termések

 

Tudtátok, hogy az uborka bizonyos tudományos szempontból akár gyümölcsnek is tekinthető? És hogy az alma mérgező lehet? Mennyi meglepő dolog, amiről eddig nem is hallottatok vagy másként tudtátok! Nos, ezeken az oldalakon a következőkben csupa ilyenről lesz szó.

Bővebben...