Kíváncsiak oldala
Két jeles januári napról, a januárról elnevezett városról és a legbalszerencsésebb farkasról

 

Január kettős érzéseket ébreszt bennünk, hiszen örülünk, mert itt az új év, de sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy hamarosan vége a jól megérdemelt téli szünetnek. Persze ha szeretsz iskolába járni, akkor ez nem jelenthet gondot. És ha szeretsz iskolába járni, akkor biztosan kíváncsi is vagy. Sorozatunk legújabb részében csillapíthatod a tudásszomjadat, és két januári jeles napról, valamint egy városról is olvashatsz, amelyet januárról neveztek el, ráadásként pedig megtudhatod, melyik a világ a legbalszerencsésebb farkasa.

Bővebben...
 
A hó fehérségéről, a legnagyobb hóemberről, a Mikulás igazi lakóhelyéről és egy gyönyörű japán faluról

 

December nagy kérdése mindig, hogy leesik-e az első igazi hó. Mert hát mégiscsak tél van, jönnek az ünnepek, hóembert is kéne építeni, a Mikulás is szánon közlekedik, ahhoz sem árt a hó, és a karácsony hangulata is csak ünnepibb, ha fehérbe borul a táj. Nos, ha igazán kíváncsi vagy, az oldalunkról most egy csomó érdekes dolgot megtudhatsz a hóról, a legnagyobb hóemberről, a Mikulás lakhelyéről és egy csodás kis japán településről, ahol a havazás mennyiségéhez igazították a lakóházak formáját.

Bővebben...
 
Az óraátállításról, a plafonon lévő legyekről, a tüsszentésről és a farmer népszerűségéről

 

Itt a november! Ilyenkor már jobb bent lenni a meleg szobában, olvasgatni, pihenni a hosszú estéken.De tudod, hogy miértolyan hosszúk az esték novemberben? Alább többek között erre a kérdésre is választ kaphatsz.

Bővebben...
 
A falevelekről, a ködről, a mustonosról és a papírsárkányokról

 

Itt van az ősz, itt van újra – írta Petőfi Sándor 1848 őszén. És tényleg, októberben már nagyon érezzük, hogy vége a nyárnak, vége az igazi meleg napoknak. De a kíváncsiságunk ebben a hónapban sem lankadhat, és van is miért rácsodálkozni néhány októberi érdekességre.

Bővebben...
 
A szeptemberről és az iskoláról

 

Ha igazán kíváncsi természetű vagy, új sorozatunk biztosan tetszeni fog. Mindenféle felfedezésről, találmányról, a természet csodáiról olvashatsz majd benne, lesz itt tudományos, sőt fantasztikus érdekesség meg egy csomó különleges, furcsa vagy éppen egyedülálló dolog. Például a szeptemberről és az iskoláról olyan érdekesség, amikre tényleg kíváncsi vagy!

Bővebben...