Lapozó
Z. Németh István: Csillag voltál álmomban

 

„A nap – amikor egy felszálló óriáskerékből nézzük – olyan, mint egy műanyag gyümölcs, az égbolt meg este sötét vászon.” Húúú! Micsoda sorok! Ti tudtok ilyen szép képeket festeni szavakkal? Tudtok ilyen izgalmas hasonlatokat kitalálni?

Bővebben...
 
M. Kácsor Zoltán: A Százfok-öböl réme

 

A selypítős sárkány, Leiszút Feliszút és a csavaros eszű gallimimusz, Tekerge elmenekül az ellenséges dragoszauruszok táborából. De a barátjuk, a kedves Fogkopács ott ragad az ellenség szájában. Miért? Miféle tanácskozást kell kihallgatnia? Mit forralnak a dragoszauruszok? Valóban világuralomra törnek? Veszélyben van a dinók otthona, Dínómdánom?

Bővebben...
 
Tóth László: Nagymama háza

 

Mi van nagymama házában? És mit csinálnak nagymama házában a gyerekek? Nagymama házában minden van, mese, zenebona, és a gyerekeknek még a szekrénybe is bele lehet bújni.

Bővebben...
 
Bolemant Éva: Kempelen

 

Hű, de izgalmas! Akárcsak egy detektívregényben! Sántikál, derekát fájdítva színlel, hogy gyanút ne keltsen elmaradása a munkahelyéről. Aztán éjszaka köpenybe burkolózva követi a tolvajokat, akik egy kupectársaságnak fuvarozzák a lopott sót.

Bővebben...
 
Molnár Krisztina Rita: Borostyán, az időkapus

 

Furcsa társaság gyűlt össze arra a bizonyos kisded hangversenyre a kastélyban, annyi bizonyos. A vánkosfánk, márc és a többi régiség. Mert ugye végül kiderül, hogy Borostyán egy krokodil. Pál herceg viszont valóságos Esterházy herceg, aki a 17. században élt Fraknó vára és sok más hatalmas birtok uraként.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Egy királyficsúr különös kalandjai

 

Ahogy kezdődött (aprósüteménnyel), úgy is folytatódik királyficsúr története: sok vicces dologgal, komikus névferdítéssel, a mesékből és a valóságból vett dolgok összevissza keverésével. Most már ráadásul két kötetben, mert végre megjelent királyficsúr kalandjainak második könyve is, amelyben ugyan a történet mesébe illő módon véget ér, addig azonban halálra nevetjük magunkat.

Bővebben...
 
Veres István: Petőfi

 

Amikor Petőfi Pozsonyban az újságokat – vagyis az Országgyűlési Tudósításokat – másolta Záborszky műhelyében, akkor már jó dolga volt. Hiszen volt fizetése, volt miből ennivalót vennie, a szállása díját kifizetnie. De ínségesebb időket is megélt a költő Pozsonyban.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Zebra az autómosóban

 

Miért olyan furcsák a felnőttek, hogy a komoly dolgokon is képesek elnevetni magukat? Miért imádnak a gyerekek az ágy alá bújni? Mi történik azzal a gyerekkel, aki mikuláskor sárosan teszi ki a csizmáját az ablakba?

Bővebben...
 
Löffler Zsuzsanna: Az elvarázsolt testvérek és az utolsó boszorkány

 

Három gyerek, két fiú és egy lány, történetesen testvérek, éppen az édesanyjukra vártak a szegedi vadasparkban, amikor melléjük telepedett a padra egy öregember. Kiderült, hogy varázsló. De mivel a gyerekek ezt nem hitték el neki, bizonyítékképpen belevarázsolta őket egy mesébe.

Bővebben...
 
Finy Petra: Bodzaszörp

 

Ebben a kötetben mindegyik mese a nagymamákról, nagypapákról és az unokákról szól. Arról, hogy melyik nagyszülő hogyan tud segítségére lenni az unokájának olyankor, amikor annak segítségre van szüksége.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 12