Lapozó
Molnár Krisztina Rita: Borostyán, az időkapus

 

Furcsa társaság gyűlt össze arra a bizonyos kisded hangversenyre a kastélyban, annyi bizonyos. A vánkosfánk, márc és a többi régiség. Mert ugye végül kiderül, hogy Borostyán egy krokodil. Pál herceg viszont valóságos Esterházy herceg, aki a 17. században élt Fraknó vára és sok más hatalmas birtok uraként.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Egy királyficsúr különös kalandjai

 

Ahogy kezdődött (aprósüteménnyel), úgy is folytatódik királyficsúr története: sok vicces dologgal, komikus névferdítéssel, a mesékből és a valóságból vett dolgok összevissza keverésével. Most már ráadásul két kötetben, mert végre megjelent királyficsúr kalandjainak második könyve is, amelyben ugyan a történet mesébe illő módon véget ér, addig azonban halálra nevetjük magunkat.

Bővebben...
 
Veres István: Petőfi

 

Amikor Petőfi Pozsonyban az újságokat – vagyis az Országgyűlési Tudósításokat – másolta Záborszky műhelyében, akkor már jó dolga volt. Hiszen volt fizetése, volt miből ennivalót vennie, a szállása díját kifizetnie. De ínségesebb időket is megélt a költő Pozsonyban.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Zebra az autómosóban

 

Miért olyan furcsák a felnőttek, hogy a komoly dolgokon is képesek elnevetni magukat? Miért imádnak a gyerekek az ágy alá bújni? Mi történik azzal a gyerekkel, aki mikuláskor sárosan teszi ki a csizmáját az ablakba?

Bővebben...
 
Löffler Zsuzsanna: Az elvarázsolt testvérek és az utolsó boszorkány

 

Három gyerek, két fiú és egy lány, történetesen testvérek, éppen az édesanyjukra vártak a szegedi vadasparkban, amikor melléjük telepedett a padra egy öregember. Kiderült, hogy varázsló. De mivel a gyerekek ezt nem hitték el neki, bizonyítékképpen belevarázsolta őket egy mesébe.

Bővebben...
 
Finy Petra: Bodzaszörp

 

Ebben a kötetben mindegyik mese a nagymamákról, nagypapákról és az unokákról szól. Arról, hogy melyik nagyszülő hogyan tud segítségére lenni az unokájának olyankor, amikor annak segítségre van szüksége.

Bővebben...
 
Bálint Ágnes: Szeleburdi család

 

A te családod milyen? Rém rendes vagy egy kicsit szeleburdi, mint Lacié? És már írtál róluk naplót? Nos, Laci szeptemberben kezdi el a naplóírást, és egy éven át minden olyan napról beszámol benne, amikor valami érdekes dolog történt náluk.

Bővebben...
 
Forgács Péter: Fadrusz

 

Amint hazaér a család az erdélyi kirándulásból, Dani máris nyomozásba kezd. Barátjával, Karimmal kerékpárra pattannak, és felkutatják azokat a helyeket Pozsonyban, ahol Fadrusz János, a neves szobrász is megfordult egykor.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Barangoló

 

A tavasz érkeztével Fellinger Karcsi bácsi újra felkötötte hétmérföldes bakancsát, fejére csapta karimás kalapját, és folytatta ősszel megkezdett csatangolását a Csallóközben, a Garam, az Ipoly mentén, és egészen Ipolyságig eljutott.

Bővebben...
 
Szalay Zoltán: Rómer Flóris, a mesék megmentője

 

Hogy miként alakult a kis Flóris sorsa? A sok mesét, amit akár németül, akár magyarul vagy szlovákul hallott gyerekkorában, akár maga talált ki, később le is írta talán? Híres meseíró lett belőle? Elárulom, híres lett, és sok könyvet is írt, de nemcsak a dínók koráról.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 11