Lapozó
Forrai Katalin: Európai gyermekdalok 1-2.

 

Végre! Újra kaphatók a gyerekdalok! Talán anyu könyvespolcán is láttad már a két kötetet. Az ő gyerekkorában is ezekből válogattak a gyerekek meg a tanító nénik, amikor az ismert dalok mellé újat, szokatlant kerestek a zeneiskolában, a kórus számára vagy csak úgy, mert éppen énekelni támadt kedvük. Most új kiadásban is megjelentek a könyvek.

Bővebben...
 
N. Tóth Anikó: Az eszemet tudom

 

Ebben a könyvben egy kislány mesél. Mindenféle történetet mond el. Hogy miről? Hát miről szoktak a kislányok mesélni? Ezer és egy dologról. A családjukról, apuról, anyuról, a tesókról, nagymamáról, nagypapáról, a barátokról, iskoláról, manókról, békákról, pókokról, zöld majmokról... nem sorolom.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Morzsabál

 

Amikor lehull egy morzsa a földre, hangyáéknál boldog nyüzsgés kezdődik. Haza kell cipelni a finom falatot, mindenki jóllakhat a bolyban, kezdődik a dáridó ‒ hangyáéknál a morzsabál. A könyvben is ‒ éppen mint a morzsabálban a Mátyusföldön ‒ táncol, pörög-forog, dáridózik mindenki és minden.

Bővebben...
 
Kiss Ottó: Focisták kézikönyve

 

Szabolcs, Máté, Gergő gyakran fociznak. A játékszabályokkal azonban láthatóan nincsenek egészen tisztában, mert a játéknak gyakran veszekedés a vége. Gól volt, nem volt gól, szabadrúgás, büntetőrúgás...  Melyik mit jelent? És egyáltalán, hány játékos kell egy focicsapathoz? Hogyan kell elkezdeni a játékot?  Mi a játékvezető és mi a csapatkapitány feladata? Mi van, ha valamelyik játékos kézzel beleüt a labdába? Csupa olyan szabály, amitől nem nehezebb lesz a játék, hanem sokkal-sokkal érdekesebb... ha a játékosok ismerik és értik őket.

Bővebben...
 
M. Kácsor Zoltán - Szigeti András: Taknyos Traktor

 

Hallottál már arról, hogy a munkagépek is téli álmot alszanak? Bizony, nemcsak az állatok, mint a sün vagy a medve, a markológépek, buldózerek, dömperek, kombájnok, néha talán még a traktorok is elvonulnak télre. Hogy miért? Mert nincs munka.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Tigrisbukfenc

 

Ez a verseskönyv most, a télen jelent meg, de már a tavasszal kezdődik: egy pillangó énekével. Pillangó hívogat bennünket, hogy lessük meg vele együtt munka közben a tavaszt! Ó, bárcsak, bárcsak lehetne! Hiszen már ébredezik a természet, téli álmából a medve...

Bővebben...
 
Sarah Herzhoff: Dudu, Sárkányváros hőse

 

Duduval már találkozhattatok. Abban a történetben, amelyik azt beszéli el, hogyan  ismerkedett meg a barátjával, Teóval. Most Teó indul útnak, hogy meglátogassa a kis sárkányt otthonában. De milyen különös már maga az utazás is sárkánymama hátán! Hát még Sárkányváros! Egészen más, mint ahogy Teó képzelte.

Bővebben...
 
Turbuly Lilla: Talált szív

 

Egy izgalmas nyomozásról szól ez a könyv.  A történet októberben kezdődik és karácsonykor  ér véget. A két hónap alatt Pepe kitartóan nyomoz. Azt szeretné kideríteni, hogy kié az a piros szív, amit óvodából hazafelé menet talált az utcán. Ki veszíthette el? Róza néni, a varrónő? Az ő tűpárnája lehetett? Karácsonyfadísznek szánta valaki?

Bővebben...
 
Alexandra Fischer-Hunold: Rozália királykisasszony és a titkos recept

 

El tudod képzelni, hogy egyszer csak elveszik az összes jó mese? Hogy a mesekönyvedben összekeverednek a betűk, és egyik mesét sem lehet elolvasni? Pedig megtörténhet! Meseországban a gonosz boszorkány épp azon mesterkedik, hogy eltüntesse a jó meséket. Csak azok maradjanak meg, amelyikben a gonosz diadalmaskodik, s akkor majd ő uralkodik egész Meseországban.

Bővebben...
 
Eef Rombaut - Emma Thyssen: Szívszerelem

 

Ez a mesekönyv kicsit fura. Olyan, mintha királykisasszonyos mese akarna lenni, de nem egészen az. Van benne király, királykisasszony, bohóc, vannak lovagok, még dinó is. De nem mindig úgy élnek, mint a mesében, hanem, mintha itt volnának velünk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 10