Nézzünk a jövőbe!
Közlekedés a jövőben I.

 

Tíz-húsz évvel ezelőtt legfeljebb még csak filmekben láttunk elektromos rollert vagy önmagát vezetni képes autót. Ma az árammal hajtott rollerek itt száguldoznak körülöttünk az utcán, és a vezető nélküli autó is valóság már.

Bővebben...
 
A jövő ételei

 

Egyre egyértelműbb, hogy a jelenlegi étkezési szokásaink sokáig már nem lesznek fenntarthatók. Túl sok szemetet termelünk, túl sok értékes élelmiszert pazarolunk, ráadásul az élelmiszerek előállítása irdatlan energiafelhasználással jár, és még a környezetet is rendkívül szennyezi. Valami nagyon nincs rendben,a változások hát igencsak sürgetők.

Bővebben...
 
Filmeken a jövő

 

Új sorozatunkban nagy utazásra hívunk benneteket, méghozzá a jövőbe! Bizonyára ti is megfigyeltétek, milyen gyorsan változik körülöttünk a világ, mekkora sebességgel fejlődik a technika, mennyi új eszköz jelenik meg az otthonainkban vagy akár az iskolában is folyamatosan (egyébként hasznos és haszontalan egyaránt). Hát lesz miről beszélni! Megpróbáljuk kideríteni, hogy milyen változások várhatók a közlekedésben vagy éppen a sport területén, de azt is, hogy milyenek lesznek a jövő játékai. Szólunk majd arról, hogy mit fogunk enni, mik lesznek a jövő szakmái és persze az űrutazás lehetőségeiről és korlátairól is nem keveset.

Bővebben...