Barangoló
Csehország

 

Csehországgal nemcsak szomszédos Szlovákia, de nem is olyan régen még egy államot alkotott vele. Ez volt Csehszlovákia, 1993-ban vált szét két államra. A csehek és a szlovákok azóta is jól megértik egymást. A nyelvük olyan közel áll egymáshoz, hogy nem kell tolmács, anélkül is értik, mit mond a másik. Csehországot Európa ékszerdobozának szokták nevezni, mert olyan gyönyörű. Tele van szép tájakkal, hegyekkel, várakkal, kastélyokkal.

Bővebben...
 
Ausztria

 

Gyönyörű, zöld ország, területének csaknem felét erdők borítják. Hogyne, hiszen nagy része hegyvidék, itt emelkednek az Alpok hófödte csúcsai. Igaz, a felmelegedés miatt mostanában ezeken is egyre inkább zsugorodik a hótakaró, eltűnnek a gleccserek − a téli sportokat, a síelést kedvelők nagy szomorúságára.

Bővebben...
 
Románia

 

Zord hegyek, érintetlen erdőségek, a síkságokon beláthatatlan kukoricatáblák, aprócska falvak, ódon városkák, pazar tengerpart, a Duna-delta védett növény- és állatvilága − ez mind egyszerre jellemzi és vonzza a turistákat ebbe a páratlanul szép országba. Nem kell messzire mennünk, hiszen Románia itt van a szomszédban.

Bővebben...
 
Horvátország

 

Merre kirándultál a nyáron? Talán a tengerhez is eljutottál? Hozzánk a legközelebb az Adriai-tenger van. Sok magyar és szlovák család üdül nyaranta a partjainál, mégpedig leginkább Horvátországban. Horvátországnak van a leghosszabb és legszebb tengerpartja az Adrián.

Bővebben...
 
Új-Zéland

 

Ha Mimó manót és barátait Hawaii-szigetén hagyjuk – hadd pihenjék ki éjszakai kalandjukat! –, és folytatjuk utunkat tovább délnek, a Csendes-óceán végtelen vizein hajózva egyszer csak eljutunk a világ végére: Új-Zélandra. Ez az utolsó hely, ahol az ember még lakni képes, utána már a jég és hó birodalma, az Antarktisz következik.

Bővebben...
 
A Hawaii-szigetek

 

Mimó és barátai a hosszú tengeri út után végül a Csendes-óceán közepén kötöttek ki: a Hawaii-szigeteken. A trópusokon. Különösen csodás világba csöppentek egyszeriben. A szigetcsoport nem más, mint egy vulkanikus hegységrendszer, amelynek csúcsai kiemelkednek az óceánból.

Bővebben...
 
A Fülöp-szigetek

 

Amíg Mimó és barátai Barni cettel a Csendes-óceánon szelik a hullámokat, Japánt elhagyva mi utazzunk tovább délnek, és álljunk meg egy szusszanásra a Fülöp-szigeteken. Ugyan most nagy meleg van arrafelé, hiszen a trópusokon járunk. Itt forró a március, április és május, majd csapadékosabbra fordul az idő, aztán meg kicsit hűvösebbre, de soha nincs igazán hideg, nincs tél. Ám vannak hatalmas trópusi esőerdők, vízesések és gyakori vulkánkitörések meg földrengések, hiszen az ország túlnyomó része hegyvidék.

Bővebben...
 
Japán

 

Amíg Mimó és barátai a bálna hátán a Csendes-óceán legközepébe, a Hawaii-szigetekre utaznak, tartsunk egy rövid megállót Japánban, ahogy mondani szokták, a felkelő nap országában. Érdemes éppen tavasszal látogatni ide, hiszen ilyenkor virágzik a cseresznye. Rengeteg fesztivált, ünnepséget rendeznek cseresznyevirágzás idején Japánban.

Bővebben...
 
Kamcsatka

 

Évmilliókkal ezelőtt a keleti és a nyugati irányból egymásra torlódó földrétegek hozták létre ezt a különös, természeti kincsekben gazdag félszigetet. Az egykori földmozgások nyomait őrzi a hosszan elnyúló hegylánc és a sok vulkán. Vagy 160 tűzhányó található Kamcsatkán, ebből 29 ma is működik, hamu- és gázfelhőt lövell ki magából, nemritkán földrengést is okoz. A mélyből sokfelé meleg vizű források, gejzírek törnek a magasba, forró vizű tó és fortyogó iszap ejti ámulatba a turistákat.

Bővebben...
 
Kanada

 

Hatalmas ország, a világon a második legnagyobb. Az óriási terület jelentős részét erdőségek borítják, igazi ősvadon egekig növő, ezeréves fenyőkkel. Ám tavakban is ez az ország a leggazdagabb, a Föld édesvízkészletének jó része a kanadai tavakban és gleccserekben található. A kanadaiak értékelik és megbecsülik a természet sok kincsét az országukban. Nagy területek növény- és állatvilágát nemzeti parkokban védik. A nemzeti parkok csodái, a gyönyörű környezet turisták millióit vonzza Kanadába az egész világból.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 9