Barangoló
A budapesti állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Hivatalos nevén Fővárosi Állat- és Növénykert – a világ egyik legrégebbi állatkertje. Majd 150 éves. A rengeteg műemléképület és építészeti különlegesség mellett Magyarország legnagyobb állat- és növénygyűjteményével büszkélkedhet.

Bővebben...
 
A cipszerek földjén

Szepesi vár

 

Erdők borította fennsíkon, hegyek lábánál járunk, a Magas-Tátra tövében. Gyönyörű vidék ez, tele természeti és kulturális értékkel: nemzeti parkokkal, műemlék templomokkal, lakóházakkal. Úgy tartják, ez Szlovákia kincses ládája: a Szepesség.

Bővebben...
 
A nyíregyházi állatparkban

Zöldpiramis

 

Bizton állítható, hogy a nyíregyházi egész Európa egyik legsokoldalúbb állatkertje. Az Északitól a Déli-sarkig öt földrész állatait és növényeit csodálhatjuk meg a gyönyörű tölgyerdőben kialakított területen.

Bővebben...
 
Kísértetek és boszorkányok várában

Bajmóci vár

 

Gazdag vidéken járunk, a Nyitra folyó völgyében. Régen aranyat, ezüstöt bányásztak errefelé. Körmöcbánya, Selmecbánya, Besztercebánya híres bányavárosok voltak egykor. S itt van az  ezüstszalagként kanyargó folyó mellett Bajmóc városka. Ez ma is híres. No nem az aranybányáiról. Hanem miről? Hát a várról, ahol a hírek szerint újabban kísértetek járnak.

Bővebben...
 
A veszprémi állatkertben

A veszprémi állatkert

 

Veszprémben van Magyarország legszebb állatkertje. Ezt a rangot fekvésének köszönheti, hiszen a vadasparknak helyet adó Fejes-völgy valóban lenyűgöző szépségű. Az állatkert névadója a híres Afrika-kutató, Kittenberger Kálmán, akinek a tiszteletére szobrot is emeltek a park főbejáratánál.

Bővebben...
 
Vulkánok nyomában

A füleki vár

 

Dimbes-dombos ez a táj, télen szánkázóknak, kezdő síelőknek éppen való. Nyáron meg a sok vár és rom vonzza ide a turistákat. Mert azokból aztán bőven van errefelé.

Bővebben...
 
Az iglói állatkertben

Az iglói állatkert

 

A legszebb állatkert Szlovákiában sokak szerint az iglói. Hogy miért? Mert gyönyörű vidéken található: a Szepességben. Tiszta időben még a Magas-Tátra bércei is idelátszanak. S itt kanyarog a Hernád folyó egy festői szépségű völgyben. Igló ennek a tájnak a legnagyobb városa.

Bővebben...
 
A legkisebb magashegység

Magas-Tátra

 

Ha tiszta, páramentes az idő, ezeket a csúcsokat akár tőletek is látni. A Magas-Tátra az országokon át vonuló Kárpátok legmagasabb hegylánca. Több mint 30 csúcsa 2500 méternél is magasabban emelkedik a tenger szintje fölé. Lengyelország közepéig, de még Magyarországra is ellátni innen. Egész területe védett!

Bővebben...
 
A kassai állatkertben

A kassai állatkert

 

A kassai állatkert nagyon nagy területen (292 hektáron) fekszik. Ez Európa harmadik legnagyobb vadasparkja. A nagy területnek köszönhetően az állatok itt szinte természetes életkörülmények között élhetik mindennapjaikat.

Bővebben...
 
A fejedelem városában

Kassa

 

Hegyek lábánál, folyóvölgyben barangolunk, a kanyargós Hernád mentén. Ott, ahol a folyó éppen kiér a síkságra. No, ebben a zugban fekszik Kassa, Szlovákia második legnagyobb városa.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 9