Barangoló
A Central Park állatkertje

Central Park Zoo

 

New York Manhattan nevű városrészének a közepén található a Central Park. Ez a park a Nagy Almának is nevezett város zöld szíve, a helyi lakosok kedvelt kiránduló- és pihenőhelye. A több mint 150 éves parkban, a mesterséges tavak, árnyas sétányok, korcsolyapályák és játszóterek között található a világ egyik legérdekesebb állatkertje.

Bővebben...
 
Hol laktak a királyok?

A budai királyi palota

 

Volt egyszer egy király. A palotája kertjében állt egy aranyalmafa. Az istállójában volt tizenkét ló.

Ugye, milyen sok mesében lehet olvasni a királyokról?! De a palotákról, ahol a királyok laktak a feleségükkel meg a gyerekeikkel, a három királyfival vagy a három királykisasszonnyal, elég kevés említés esik. Pedig volna mit regélni ezekről a pompás épületekről. Hiszen gyakran az ország legnagyobb, legpazarabb építményei voltak.

Bővebben...
 
A legrégibb állatkert

Panda

 

Mária Terézia osztrák császárnő és magyar királynő már gyerekkorában rajongott családjának schönbrunni kastélyáért és annak csodaszép kertjéért. Nem véletlen, hogy itt rendezte be rezidenciáját, és az épületet is átalakíttatta saját ízlésének megfelelően. Férje, a természetért rajongó Lotharingiai Ferenc pedig úgy gondolta, hogy a kastély hátsó udvarában jól mutatna egy vadaspark, amellyel a királyi udvar lakóit és vendégeit egyaránt el lehet kápráztatni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 10