Író-olvasó találkozón láttuk vendégül iskolánkban, a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában Tóth Lászlót, a városunkban élő József Attila-díjas költőt, az Anser  Könyvek gondozásában megjelent Nagymama háza című könyv szerzőjét 2023. áprilisban. A 6. osztályosok már hetekkel korábban megismerkedtek a kötettel, a benne található mesékkel és versekkel. Az olvasásuk során maguk is kedvet kaptak az íráshoz, az egyik, nyelvi játékokra épülő mesét felhasználva megpróbálkoztak hasonló szövegek papírra vetésével.

 

Húsvét közeledtével tojásfestésre buzdítottuk falunk apraját-nagyját. Kértük, hogy segítsenek a munkában, és készítsenek hímes tojást. Legnagyobb örömünkre összesen 670 tojás érkezett be a köbölkúti Stampay János Alapiskolába. Ez még bennünket is meglepett. Volt köztük horgolt, ragasztott, festett.

 

Gyűlik a sok szép munka Petőfi Sándor tiszteletére. Nem egy iskolában 2023 márciusában már kiállítást is rendeztek az alkotásokból, Kecskeméten pedig a februárban meghirdetett rajzpályázat díjkiosztó ünnepségére is sor került március 15-én.

 

A farsang végén a köbölkúti gyerekek is elkergették a telet. A Stampay János Alapiskola tanulói azt írják a levelükben − és mint a felvételek is igazolják −, hogy hangoskodással, kereplőkkel, kolompokkal zajongva meg maskarákkal ijesztgették.

 

Most mindenki nevessen, mosolyogjon, szeressen! Ez volt a jelszava az ipolysági Fegyverneki Ferenc Katolikus Iskola 3.A osztályosainak az iskolai farsangi bálon. A farsangolók örömmel elfogadták az erdei manólány (Jusztin Czaudt Éva osztályfőnök) meghívását a mulatságra.

 

2022. február 2-a különleges nap volt a köbölkúti Stampay János Alapiskolában. Egy felhívásra az alsósok elhozták az isibe a kedvenc plüssmacijukat. Nem kis meglepetésre 193 mackó gyűlt össze.

 

Nagy izgalommal várták az alsósok a köbölkúti Stampay János Alapiskolában 2021 októberében ezt a napot. Mert nemcsak mesehallgatás volt a programon. Egy napra a gyerekek maguk is mesehősökké válhattak, kedvencük jelmezükbe öltözve élhették bele magukat a csodák világába.

 

2021 januárjában a hosszúra nyúlt téli szünet után is zárva maradtak az iskolák, sajnos. A távtanulásba ugyan már belejöttünk még tavasszal, a délelőttönkénti online foglalkozás ment mindenkinek most is, mint a karikacsapás. De mit kezdtetek a délutánokkal, amikor persze napközi sem volt?

 

A töklámpással halloweenkor jól lehet ijesztgetni. De a sok színes tök másra is jó, nemcsak félelemkeltésre. Ősszel, amikor sorra mind megérik a kertekben a kerek vagy hosszúkás, sárga, zöld és piros termés, fel lehet díszíteni vele az egész iskolát.

 

Járt a Mikulás, szépen feldíszített karácsonyfa is állt 2020. decemberben valószínűleg minden iskolában. Az ajándékosztásról sokfelé fénykép is készült. Egyszóval az ünnepi hangulat nem maradt el most sem a karácsonyt várva.