Az erdő és mező lakói angolul tanulnak Gézával, a gólyával. Géza világlátott madár, messzi vidékeket berepült már, látott nagy városokat, hallott sokféle furcsa nyelvet. A kertek alatt, egy fűzfa árnyékában tanítja a barátait. Vajon eredményes lesz a munkája? Hány állat szeretne megtanulni angolul Gézától?

A nagy fűzfa árnyékaban az állatok számolni tanulnak. Géza gólya sorba rakja a táskákat, ceruzákat, könyveket, és az állatok mindent megszámolnak, miből mennyi van. Meddig tudnak számolni? Például hat vonalzót vagy akár kilenc faleveket is meg tudnak számolni? Hát te? És menne angolul is?

Géza gólya vásárba megy a barátaival. Márton-napi vásár van náluk. A nagy sokadalomban mindenféle érdekeset látnak, esznek-isznak, vásárolnak és nagyon jól szórakoznak. Ha tehetnéd, és ott lehetnél velük, akkor Te mit vennél legszívesebben a vásárban? Nézzük, hogy miből lehet válogatni!

Géza gólya és barátai együtt ünneplik a karácsonyt Lindánál a medvebarlangban. A kandallóban jól befűtöttek, lobog a tűz, a fa feldíszítve, az ajándékok előkészítve, a sütemények az asztalon és készül a finom vacsora is. A barátok nagyon várják már az estét, hogy átadhassák egymásnak az ajándékaikat.

Havas a domboldal, a tó jege is befagyott, csak úgy repkednek a mínuszok. Milyen jól lehet a hóban, fagyban játszani! Géza gólya is imádja a téli sportokat, de a legjobban talán jéghokizni szeret a többiekkel. Te melyik havas, téli időtöltést szereted a legjobban? A síelést, korcsolyázást, szánkózást, esetleg te is a korong kergetését?

Egy fagyos vasárnapi napon Géza gólya angol csoportja Robinál, a rókánál  találkozott. A lecke után Robi elővette a társasjátékokat, és kezdődött a szórakozás. Megannyi mókás és vidám dolog került elő. Volt dominó, kirakójáték, építőkocka, sakk, vasútmodell és még számos más érdekesség.

Nagyszerű dolog utazni! Géza gólya és barátai legszívesebben körbeutaznák a Földet, természetesen repülővel. Máris elkezdték a készülődést. Megbeszéltek egy találkozót a repülőtéren. Kevin már meg is érkezett, és limonádét iszik a váróteremben. De vajon hol maradnak a többiek?

Géza gólya a testrészekről magyaráz a barátainak. Milyen testrészeik vannak az állatoknak? Linda medve például a mancsával fogja meg a mézesbödönt, amikor mézet akar nyalogatni. Hát Emma kacsa, Robi róka, Kevin, a hód, vagy Alex, a nyúl és a többiek mivel fogják meg a dolgokat és milyen testrészeik vannak?

Géza gólya éléskamrája egyre üresebb. Itt az ideje egy nagybevásárlásnak. Nézzük mennyi és miféle finomság fog a bevásárlókosárba kerülni és közben azt is megtudhatjuk, hogy az egyes árucikkeket melyik részlegen találja meg nagycsőrű barátunk. Szóval gyerünk és kísérjük el Gézát és barátait az élelmiszerboltba!

Néhány nap és itt a vakáció! Géza gólya a barátaival a tengerhez készül. Nagyszerű dolog nyáron a tengerparton nyaralni! Pancsolni a vízben, búvárkodni, napozni, kagylót, tengeri csillagot gyűjteni, nagy kirándulásokat tenni! Vagy egyszerűen csak nézni a hullámokat és pihenni. Lássuk mit csinálnak Gézáék a tengerparton!

1. oldal / 5